Underbara vänner!

Igår hade vi en fantastiskt mysig dag i Skåne hos min underbara vän Sara och hennes barn. Vi hade en heldag i hembygdsparken där de stora tjejerna lekte på lekplatsen och småtjejerna testade gungorna. Vi hade med lunch så vi åt den där, sen kom Saras bror Tomas och bjöd tjejerna på glass. Så dom var helnöjda! Det där med att man har en "bästis". Det tror jag nog att alla barn och framförallt tjejer har haft när dom är små, jag kan helt 100 % säkert säga att Nova och Thea är bästisar och det är så roligt att se när dom leker!

Våra fina tjejer i kompisgungan!

Idag lämnade jag Nova till sin farmor och Kalle och dom hade en trevlig dag på stan. Jag och Mira handlade lite blommor och en massa mat. Konstigt att det alltid ska bli så dyrt när man handlar mat måste bero på alla blöjor och välling som jag köper =)

Väl hemma var det dax för lunch, hann städa övervåningen och köket och har plockat i resterande delar av huset. Är ganska nöjd med det men jag har ju insett att jag inte är så effektiv när det gäller att städa huset. Jag gillar att ha fint men vårt är stort och tar en väldans tid att städa. Mitt i allt ihop fick jag ett mail från min PT och nu har jag fått ett träningspass oxå, gjorde första delen idag. Gick riktigt bra och har hittat ett perfekt ställe att vara på, allrummet på övervåningen för då kan Mira vara med och leka och hänga på mamma medan jag tränar och så har vi ju musik i närheten oxå. Börjar komma in i det här med maten mer och mer. Idag hittade jag något som föll mig väldigt i smaken, Kesella hallon den var riktigt god!

Imorgon ska jag väga och mäta mig för första gången, tror ju inte på några wow resultat men jag vet att jag redan har gått ner minst 1 kg och det är jag riktigt nöjd med!!!

Ha en trevlig kväll!

En riktigt bra dag!

Idag har jag och barnen haft en riktigt bra dag. Nova har varit på förskolan och jag försökte röja lite här hemma medan lillis sov (eftersom hon inte sov inatt) men vid halv 1 fick vi lunchbesök av mina 3 syskonbarn och en kompis till dom som ville äta lunch här. Dom är lite roliga dom ville hellre äta gorbys hemma hos mig än hemma hos dom men dom är ju alltid välkommna så det är ju helt ok. Vi bestämde att killarna skulle gå och hämta Nova på förskolan medan Fanny följde med mig och vaccinera Mira. Novas dag var gjord  och hon var hur lycklig som helst av att bli hämtad av sina favoriter. Efter att ha lekt lite med killarna var det dax att sadla om för att åka på gympan, det är den stora händelsen på veckan för Nova och hon är alltid laddad till 1000. Men idag kunde dagen till och med bli lite bättre, efter att Novas gympa var slut gick hon hon ställde sig och kolla på tjejerna som tävlar i gympa. Hon stog och små studsade och närmade sig sakta, deras gympaledare kom fram till mig och frågade om hon var intresserad av gympa och sen erbjöd hon Nova att vara med dom lite och studsa på mattan. Tror att jag kommer höra om detta hela veckan, detta var riktigt stort för min lilla tjej! =)

Våra trollungar!!

Måste ju berätta att idag är min lilla tjej hela 7 månader gammal! Dagen till ära ställde hon sig mot diskmaskinen, allt går så fort med denna lilla flicka. Vägde och mätte henne idag, hon är ingen tungviktare direkt 7120 g o är 68,5 cm lång men det är ju inte konstigt så som hon rör sig.

Konstigt att tänka att där inne låg du för 8 månader sen. Skönt att vara
av med den kulan men det var mysigt att ha dig i min mage.

Lillskruttan idag!



PT-online
Jag har förstått att många tycker att det är lite intressant det här med att jag har skaffat en personlig tränare via nätet. Jag har nu hållt på med det här sedan i torsdags och jag måste säga att det går över förväntan. När jag anmälde mig till det här så trodde jag att det mest skulle vara fokus på träning hemma eftersom jag tycker det är svårt att få till träning nu, så tyckte jag att det skulle passa mig. Men så var inte riktigt upplägget utan Olga (PT:n) säger att man måste äta rätt för att få ut det bästa av träningen, maten genererar i 80%. Så denna veckan har bara bestått av att jag ska lära mig att äta "rätt". För att ni ska få en bild av vad jag äter så tänkte jag skriva ner min dag idag:
Frukost: kl 7.20 2 sportknäcke med skinka och 1 kopp kaffe
10.15 en smootie (kesella+ frusna jordgubbar) o ett halv grönt äpple
12.00 Lunch:  Kelda tomatsoppa med kycklingbitar och 3 råa morötter o vatten att dricka
14.30 en till smootie o kaffe
18.00 Middag: fullkornspasta och köttbullar o råamorötter o vatten att dricka.

Hmm trodde att jag hade ätit "rätt" denna dagen men fick det här till svar av min PT att jag skulle ändra: Mer kolhydrater och protein till frukost. Inga kolhydrater på kvällen. Protein till varje måltid och mer fett på eftermiddagen.

Det svåraste tycker jag helt klart är att komma på vad jag ska äta, min fantasi kring sån här mat är inte jätte bra men jag lär mig nog.

Måste bara meddela att jag är lite stolt över mig själv som har slutat med socker i kaffet under denna tiden! Jag har länge tänkt tanken men aldrig fått tummen ur.



Fick ett sms av min man idag och jag kan säga att de är underbart att man kan leva på 2 små ord en hel dag, det gjorde min dag till en riktigt bra dag!


Mina underbara ungar

Åh idag har vi bara haft en mysig innedag, man känner ju inte riktigt för något annat i detta eviga regn. Men mysigt har jag och tjejerna haft iaf och med en sån tokig mamma som sjunger å stojar så har tjejerna varit på toppen humör nästan hela dan. Den roligaste leken idag jar helt klart varit Tittut, Nova gömmer sig bakom händerna och Mira kiknar av skratt =) Underbart att vara föräldraledig ( allt som oftast =) Men efter att ha varit inne hela dagen, kände jag att vi behövde lite luft. Nova ville cykla så vi bestämde att vi skulle gå en sväng till posten men det slutade med att vi hamnade hemma hos systeryster istället. Till Novas stora förtjusning rensade Linda i Eddies rum så hon hittade ju en leksak han inte ville ha längre och hon fick dessutom ta med den hem. Lyckan var gjord och hennes mamma var faktiskt oxå glad Nova älskar att sitta med pyssel och det är ju bra med lite omväxling!

Nu har jag skickat iväg kostdagboken, 2 oerhört "sexiga" bilder på mig och ett formulär, imorgon gäller det. Jag återkommer och berättar vad som väntar mig i en månads tid.



Mira har lärt sig en ny konst =)

Syskonkärlek!!!

God natt alla vänner!

Chokladbollsmys

Nu sover alla mina 3 godingar och jag pausar lite framför datorn(som både min mamma och Nicke tydligen tycker att jag hänger allt för mycket framför. Det är helt enkelt mitt sätt att varva ner). I eftermiddags roade sig Nova och Nicke med att baka chokladbollar, för lagom till pappsen kom hem hade ju Nova blivit på bra humör igen. Gillar när dom gör nåt mys tillsammans, så jag tog med mig lilltjejen på möte.

Tänkte bara meddela att det här med matdagboken kanske inte är så dumt ändå??!! Jag har insett att mellan lunch och kvällsmat äter jag inget vettigt alls, det är nog mest kaffe och kanske en frukt på sin höjd. Ska bli spännande och se vad Olga säger när hon läser min matdagbok, inget att hylla direkt. Men jag har iaf druckit 2 koppar kaffe idag UTAN socker och det är duktigt av mig och på mötet avstod jag fikat! Men jag var ju tvungen att smaka lite på de goda chokladbollarna när jag kom hem, så helt duktig var jag ju tyvärr inte men man kan inte vara felfri än =)



Nä nu ska jag nog krypa ner till min familj för jag börjar ju redan bli trött. Får se om vi orkar pallra oss iväg till öppna förskolan imorgon, annars blir det nog en hemma dag i regnet.

Satte mig vid Nickes dator och skrev detta och hittade en gammal bild på mig, så jag bjuder på den med...


Tror att denna bilden är över 10 år, hade jag sett ut så här nu hade jag nog inte känt att jag behövde ha hjälp att komma igång med träningen =)
Sov så gott!!

Mammafika!

Första mammafikan avklarad å vad trevligt det var. Var nog framme halv 10 och var inte hemma förän kl 1 så då måste vi ju haft riktigt trevligt!! =) Så jag var hemma en snabbis slängde i mig lite lunch (inte mycket efter all fika men jag kan inte leva på frallor på en dag) och sen iväg för att hämta Nova. Det är tyvärr ingen rolig process för tillfället, Nova älskar sin förskola men är behov av väldigt mycket sömn så när jag har hämtat de senaste gångerna har tårarna sprutat och det är både jobbigt för henne och mig. Tur för oss båda att jag tycker att det är helt ok om hon sover när hon kommer hem, hon somnar ikväll iaf. Så nu sover min lilla plutt och lilla syster är hennes raka motsats för tillfället och är en ständig solstråle, så det är ju skönt! Så det är bara till att bita ihop nu och hoppas på att denna fasen inte blir långvarig.

Nu blir det till att ta tag i tvätten medan Nova sover och Mira röjer. Tror att det var nån som klagade på att sockarna håller på att ta slut igen =)

Matdagbok??!!

Nu var det längesen jag skrev här. Tänker ofta att jag borde blogga idag men det slutar med att jag inte orkar, bror nog mest på att det är roligast att kunna lägga upp lite bilder på bloggen men jag har ju fortfarande inte fått tillbaka kameran.

Men nu var det iaf ny vecka och den börjar bli fullspeckad. Idag är har varit en mysdag med Mira, lämnade Nova på förskolan och tog en promenad med Helen och Arthur. Gott att få gått lite, jag blir så mycket bättre i axlarna då oxå. Fick mitt omtalade mail i fredags. Jag och Sara (min vän i Skåne) har anmält oss till något som heter PT online för mammor (nyblivna mammor eller som har blivit mammor för länge sedan). Det går ut på att vi kommer få hjälp med vår kost och träning men det är upplagt så att det ska vara lätt att få till när man är småbarns förälder. Träningen kommer mestadels vara hemma och kosten kommer vi få en matlista med vad hon tycker man ska äta. Allt som jag ska göra kommer att vara utformat efter mig och mina behov. Så i fredags började jag skriva matdagbok, usch vad mycket kostigt man stoppar i sig. Fick frågan "men skriver du verkligen upp varenda liten grej?". Och det gör jag faktiskt för jag känner är jag inte ärlig så kommer inte hon kunna hjälpa mig heller. Den riktiga starten för det här börjar på torsdag och då ska jag ha skickat iväg min matdagok, bilder på hur jag ser ut och så har jag svarat på frågor i ett formulär, mina mått ska nog skickas med oxå. Så det jag kommer skriva om här näst är nog om hur jag ska klara detta, men jag vill verkligen få en push så att det händer nåt. Så skriv gärna om ni undrar över något och peppa mig gärna för det behöver jag =) Är det någon som är intresserad av att läsa lite själv om vad det innebär så är det bara att gå in på: http://www.mammafitness.se/se

Olga Rönnberg (lånad bild från hennes hemsida)
Detta kommer vara min tränare (5 barnsmamma) och så här hade jag gärna sett ut
men då får jag nog lägga ner lite mer tid än jag hade tänkt =)


Känns så himla typsikt att jag börjar med sånt här när vi ska ha vår första mammafika imorgon
men jag får väl bara bita ihop eller så väntar jag att hårdköra tills på torsdag?? =) Vad tycker ni?
Ha en bra fortsatt måndag!

Måndags pyssel

Helgen har till största delen bestått av lekstugeprojekt, den är näst intill klar. Det som återstår är plåt på taket och inredningen. Jag har märkt att många tycker att det har varit roligt att följa vår lekstuga så jag tänkte att jag ska försöka göra någon rolig invigning/inflyttning. Tänkte bjuda en del av Novas kompisar med föräldrar, det kan nog bli uppskattat, så vi hoppas på att den är helt klar om ca 2 veckor så efter det kan det nog bli invigning =)

Idag är det måndag och Nova skulle egentligen ha en dag på förskolan men hon hade feber inatt, så det blev till att stanna hemma idag. Hon har dock inte haft någon feber idag på dan så hon har varit lite rastlös, så jag hittade ett litet kul pyssel som vi har roat oss med. Väldigt lätt och går snabbt att göra..




Lånad bild av: http://jennyn.se/index.html
Man använder stora pärlor som man sen sätter in i ugnen i 10 minuter. För närmare info klicka på länken.

Å nu har lillstrumpan önskat pannkakor, så det har varit en helt okej måndag än så länge!
Ha det så bra så länge!
Kram

Fredagsmys hela fredan..

Dagen började med att barnens farbror Jonas passade dem medan jag var hos naprapaten. Skönt att äntligen få bukt med min huvudvärk och det har verkligen hjälpt nu i efterhand.
Hämtade barnen och möte upp Emelie och Ella för en god sallad på Campino, Jonas tittade förbi när vi var klara och tog med Nova till lekplatsen så jag och Emelie fortsatte vårt mys på Espresso House med en god Kaffe. Sådan här vardagslyx är jag verkligen inte bortkämd med längre men det är såå mysigt när det blir av.
Efter all mys gick vi till Don´t blink för att ta kort på tjejerna, Nova var egentligen alldeles för trött men så fort hon såg alla leksakerna så sken hon upp och alla korten blev hur bra som helst och nu våndas jag för att försöka välja 3 stycken. Dom har en bra erbjudande på Don´t blink. De har drop in på fredagar och så tar dom kort i 15-20 min och sen får man 3 kort och för det betalar man 495 kr. Man kan givetvis köpa fler kort men varje kort kostar ju lite.
http://dontblink.se/

Efter denna heldagen var jag helt slut när jag kom hem, huvudvärken gjorde sig påmind igen eftersom naprapaten påpekade att jag var tvungen att ta det lugnt. Så väl hemma gick jag och la mig direkt. Det märktes ganska snabbt att Nova inte är van vid att jag mår dåligt så hon kom in 3 gånger, en gång med en snuttefilt som jag var tvungen att ha, ett gosedjur och ett legotorn hon hade byggt åt mig. När jag väl hade vilat bort huvudvärken, stod maten på bordet och Nicke hade tänt levande ljus (bara för jag skulle bli glad =). Så detta var helt klart den bästa fredagen på länge!!! Fler sådana hoppas jag på =)

Ni har säkert samma problem som mig när barnen helt plötsligt sätter igång att växa. Tyckte att det var så konstigt att Nova inte har några byxor som passade, sist jag mätte henne var hon 97 cm, kommer ihåg det exakt eftersom hon inte kunde åka allt på Legoland för då skulle man vara 100 cm. Men nu hade hon visst blivit 100 cm, så det är väl bara att ta bort alla byxor och köpa några nya. Mira lider av samma grej just nu, så jag var inne en vända och hittade några fina byxor, det är så fina färger ute i butikerna nu.

Himla fint set med kläder från Lindex, har blivit helt såld på ugglor.

Min man...

Kikar bara in en snabbis orkar inte skriva så mycket idag.
Sitter just nu och slötittar på True Talent, ett bra program tycker jag och så tittar man ut genom fönstret och
ser min kära man som sliter med tjejernas lekstuga i ösregnet, när han väl har bestämt sig så ger han sig aldrig.
En stor eloge till honom! Love U!!

Mannen och lilltjejen

Men som ni kanske förstår är tjejernas lekstuga när som helst klar och jag lovar att jag lånar någons kamera om jag inte har fått tillbaka min egna tills dess.


Detta var den senaste bilden jag tog men nu återstår bara fönstren och inredning

Idag har Nova varit på förskolan själv mellan 9-14 och det hade gått hur bra som helst, så nu kör vi!! Ser fram emot höstmörkret och levande ljus och massa mys med min härliga familj!

Imorgon ska jag äntligen få bukt på min huvudvärk, hoppas jag. Har bokat tid hos en naprapat och tjejernas farbror Jonas har lovat att ställa upp som barnvakt. Känns bra att ha många runt omkring sig som kan hjälpa till när man behöver det.

Ses snart igen!

Rutiner...

Ja nu kan man säga att våra olika rutiner har dragit igång på riktigt och det är både skönt och lite jobbigt innan man kommer in i allt. Men så här ser vår vecka ut denna veckan. Igår startade gymnastiken för Nova som jag och en annan tjej (Monica) håller i. Det kom 7-8 glada barn med föräldrar och syskon, vi hoppas på ännu fler barn nästa måndag =) För er som inte vet vad det är för någon gympa så är det förälder-barngymnastik i Rolfstorps gympasal och det är för barn mellan 1-4 år och tiden är 16.30-17.15 på måndagar. Välkommna!

Idag stog de att gå till förskolan på schemat och där har vi varit nu och det går verkligen jätte bra så på torsdag ska Nova vara där själv mellan 9-14, så den inskolningen gick snabbt. Så nu håller jag tummarna att det ska hålla hela vägen.. Så nu sitter jag och väntar (med mitt kaffe =) på att tjejerna ska vakna så vi kan åka till BVC på den sista mammaträffen och idag ska det handla om mat.

På onsdag och fredag har vi "fria" dagar men jag tror att det blir lekdag på onsdag med Novas kompisar och på fredag blir det nog en sväng till stan.

På torsdag ska ju Nova vara på förskolan själv men jag måste vara tillgänglig så det blir nog en långprommis med Mira och sen får vi se om det blir städning/vila eller baka som vi väljer att göra..

Vad ska ni andra hitta på denna veckan???



Testpilot?

Idag har varit en otroligt lugn dag, då mannen har varit bakis idag och barnen har varit väldigt trötta men det kan vara ganska skönt med såna dar oxå. Nu ska vi snart avsluta vår dag med thaimat från Big Thai i Breared. Gillar verkligen deras thaimat, dock har dom väldigt lång väntetid så nu sitter vi här vrålhungriga och bara väntar på att få åka in.

Fick ett trevligt mail härom dagen där jag kan få chansen att kanske bli testpilot för AKTA GRACOS BeLogic bilstol och det hade verkligen passat perfekt då Mira kommer behöva byta bilstol inom några månader. Och som alla vet har man ju inte så himla mycket pengar som föräldraledig men man vill ju ändå har det bästa och det mest säkra till sina barn men om man vill ha det så kostar det ju en del tyvärr. Det som är väldigt lockade med denna stolen är att den är väldigt lätt att justera och montera, det hade varit väldigt smidigt eftersom vi har två bilar men inte dubbla uppsättningar av bilstolar och så vill ju gärna mormor mfl låna barnen ibland och då underlättar det om bilstolen är lätt att flytta på. Kolla gärna på de här länkarna om hur bilstolen fungerar...


http://smartsontestpilot.se/belogic/bli-testpilot/

http://www.youtube.com/watch?v=i8jS_AE-WXA

Så nu håller vi tummarna för att vi blir utvalda som testpiloter.

Ha en trevlig lördagkväll!

P.S Tyvärr kommer det inte vara några bilder i mina inlägg på ett tag eftersom vi har skickat iväg kameran på lagning, men jag bjuder på en bild som jag hittade att mannen hade tagit när jag inte var hemma..


Liten blir stor

Ska bara göra ett snabbt inlägg. Allt har bara blivit bättre sen förra "klago" inlägget som jag gjorde. Natten igår var lite bättre och inatt sov lillan hela natten, vilken skillnad. Jag är så mycket gladare och piggare och gör mig till en så mycket bättre mamma =)

Idag är en stor dag för min lilla Stora tjej, hon ska börja på förskolan igen, de har hon sett fram emot!
Nova i sin nya favorit tröja och så ville hon ha strumpbyxor precis som lilla syster
så här blev resultatet.  Å min lilla tjej börjar bli så stor..

Skriver lite mer sen
Hej svejs!

RSS 2.0