Sommarlov!

Från och med idag har vi sommarlov!!! Det ska bli så skönt att inte ha några tider att passa, bara ta dagen som den kommer.

Igår fick vi en länk på bilderna vi har tagit hos fotografen jag berättade om. Hjälp mig gärna med vilka 10 bilder som jag ska välja. Klicka på länken för att se bilderna.

http://www.album.hidvi.se/kunder/ym67


Natti natt..

En händelserik dag

Efter att ha hämtat Nova på förskolan idag bestämde jag mig för att vi skulle besöka kyrkogården. För en liten tid sedan gick Novas fröken hastigt bort, vilket kändes väldigt olustigt då jag inte ens hade märkt att det skulle vara något fel på henne. Hon har varit Novas fröken sedan hon började på förskolan och hon var granne med mig när jag växte upp. Efter att hon gick bort pratade vi om det en del hemma, det togs upp på förskolan med minnesstund och liknade och vi läste en saga om ett djur som dör. Nova har inte sagt något eller visat att hon har förstått vad som har hänt men idag när jag hämtade henne berättade hon att det andra barnen hade lekt och pratat om fröken vilket väckte tankar hos henne. Väl på kyrkogården är det så mysigt att lyssna på barn och höra hur deras tankar går. "Mamma blir hon inte bra snart så hon kan komma tillbaka till oss?" Underbara unge tänk om det hade varit så lätt. Jag berättade att jag blev ledsen när jag satt och kollade på graven och berättade att fröken låg i en kista i jorden. Varpå hon svarade "Mamma man kan vara ledsen även om det inte syns. Och du vad är det för färg på skattkistan?"...

I eftermiddag var det dax att hoppa i "fin" kläderna för att åka in till kallbadhuset och bli fotograferade. Hela familjen var med. Längtar så tills jag får se bilderna. Fotografen sa flera gånger vilket fantastiskt ljus det var i eftermiddag/kväll så jag hoppas på bra bilder.

Väl hemma sattes förberedelserna igång inför mammaträffen som ska vara här imorgon. Det blir frallor/mackor och rabarberpaj, evigheter sedan jag åt rabarber så jag hoppas det ska smaka.

Helgen bestod mest av vänner o bebisar och bröllop, här kommer lite bilder från vår helg.

Elisabeth och lilla söta Agnes var på besök i fredags tillsammans med 2 bebiskompisar och
3 vänner till mig. Mycket trevligt tjejer, det får vi göra om igen!

Bröllop på Casino Cosmopol i Malmö!!


Jennie o Ann-sofi

Babuska - En riktig party höjare som Jonas kallade hon/han för.

Dukningen var riktigt fin och jag måste säga att jag föredrar runda bord!

Lyckad helg med andra ord!

Tyvärr knäppte nog ingen kort på mig jag som utlovade ett kort på min klänning men jag ska se om jag kan ordna något. Sov gott så länge!

Leg?!

Var på systemet idag (händer inte allt för ofta) och fick visa leg!! Skrattade lite för mig själv att jag fick göra det eftersom jag fyller 30 i år. Alltså trodde hon i kassan att jag var under 20 =) Men det hör till vanligheten att jag har fått visa leg men när jag var yngre blev man ju lite smått irriterad men nu är det nåt jag kan roa mig åt. Tänk vad det kan förändras...

I två dagar nu har Mira varit helt upp o ner. Varit extremt klängig, gnällig o skrikig. Vi har verkligen inte känt igen henne. Kanske beror det på värmen eller så har hon ont någonstans, det gör så ont i mig när man inte vet vad som är fel.  Så dessa dagarna har jag fått lära mig, att det är barnen som styr och jag får vara tacksam för det som hinns med däremellan. Håller tummarna för att det är borta imorgon.

Imorgon kväll får jag trevligt besök av mina barndomskamrater, ska bli så himla mysigt. Eftersom vi är lika gamla kan man säga att vi är i samma skede i livet. Det kommer vara 3 bebisar (ca 2 o 4 månader) och en av tjejerna är gravid. Jag och en tjej till har redan fått våra så nu har alla i gänget snart barn. Så just i detta nu håller jag på med en underbart god efterrätt som passar super på sommaren. Och nu kära mamma och Anette lägger jag upp receptet här så kan ni ju alltid skriva av det =)

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten För 10 personer.

Säg den som inte älskar kladdkaka.
Toppa den goda chokladbotten med en färskostkräm med passionsfrukt och jordgubbar och succén är given

Jordgubbschessecake på kladdbotten
Källa: Leva & Bo
Uppladdad av: ros

Ingredienser

100 g smör
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning:
5 passionsfrukter
200 g Philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Garnering:
Färska jordgubbar

Gör så här

Ugn 175°

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

Smält smöret. blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.

Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.

Häll smeten över bottnen.
Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Lycka till! Njut

Sol o värme

Denna värmen gör att jag verkligen inte vill göra någonting inne, men det är väl lite så med svensk sommar. Man måste passa på att vara ute när det är fint väder och då får allt annat vänta.
Så dagen idag har bestått av en mysdag med minstingen. Nova skulle först till förskolan sen skulle hon leka med en kompis, själv utan mamma! Väldigt viktigt! Det är inga problem alls , hon är inte ett dugg ängslig och det känns väldigt skönt. Min lilla tjej börjar bli stor. Hon har väldigt roliga kommentarer just nu. Jag sa: "jag tror att A (ett barn på förskolan) gillar dig. Nä mamma han gillar inte mig han ÄLSKAR mig för han ska få en glass av mig" =)
"N:Pappa var är mamma?P: Hon är och klipper sig. N: Men jag vill inte att hon ska klippa sig. P: Men hon vill ju bli fin. N: Men jag vill ju att hon ska vara ful..." (hon ville att jag skulle komma hem) Det är mycket tankar i hennes huvud just nu..

Jag kom iaf iväg till stan i eftermiddag och fick slingat håret, hade tänkt mig ljusare men det blev nog bra. Måste ju göra mig fin inför bröllopet i helgen. Är så tveksam om min klänning är okej, vill ju varken vara "överklädd" eller "underklädd" men jag orkar inte leta vidare. Ska se om jag kan få till en bild på lördag så ni får se.

Nu är det nana dax och så håller vi tummarna för lika fint väder imorgon. Sov så gott!

Vår resa till Spanien

Nu har vi kommit hem från vår semester vecka i Spanien. Vi var 21 st som åkte och hade det hur bra som helst. Det är min släkt som har kommit fram till att detta är ett oerhört roligt sätt att umgås på. Tidigare åkte vi till Kläppen; Sälen en vecka vid denna tiden men folk började trilla bort eftersom skidåkning inte lockade så mycket. Därför kom vi fram till att sol och värme nog passade alla, så vi hyrde ett hus i Sayalonga, ca 6 mil från Malaga. Resan dit gick sådär, flyget tog lite längre tid än det skulle och servicen på Ryanair är inte den bästa. Vi fick ta in på hotell första natten eftersom vi inte hade tillgång till huset förrän på lördagen. Så hyrning av bil stod på "att göra listan" när allt var klart och färden mot huset började hände massa saker som man bara ser på film. Huset låg högt upp i bergen så på väg upp öppnades en av våra bageluckor och väskorna trillade ut, till Novas stora fasa (det var hennes väska som flög ut) bilarna orkade inte riktigt upp för backen så spaniorerna fick hoppa in och ta över körningen. Väl framme var det ett riktigt spanskt hus som uppfyllde alla våra önskemål.

Min familj, mina systras familjer och min pappa bodde i en del av huset, alla familjer hade var sin toalett och så delade vi på ett kök. Vägg i vägg med vår del låg ett spelrum, där fanns biljard, fotbollspel, pingis m.m. Så det var ganska givet med min tävlingsinriktade släkt att vi skulle ha en tävling, så det blev en 7 kamp. Sjukt roligt och alla gick in för det. Resten av släkten bodde i samma hus men i en egen lägenhet. Så i huset fanns det 13 sovrum (28 bäddar), 2 st pooler. Så vill ni ha ett boende för lite fler personer till en billig peng så tycker jag helt klart ni ska satsa på detta, vi kommer mest troligt åka tillbaka nästa år. http://www.novasol.se/p/EAN266?&SD Klicka gärna på länken för att se huset.
Bilderna tycker jag är väldigt sanningsenliga. Men här kommer mina egna bilder från vår resa.

Allihop samlade..

Min älskade pappa och min minsting

Fina Nova

Nova älskar att vara med sina kusiner och dom verkar gilla henne oxå =)


Tävling på hög nivå, Eddie vann över André efter 6,90 min. Riktigt duktig gjort av dom båda två!

Paella

Avslutar med en bild av minstingen i sällskapet, vår lilla mini Nicke =)

Ha en skön dag i solen imorgon!
Kram

Ny design

Jag har fått ny design på bloggen, vad tycks?
Är inte så duktig på sånt själv men snälla Erica fixade det åt mig.
Så imorgon ska jag berätta om vår resa till Spanien.
Sov så gott mina vänner.
Kram

Fotografering!

Idag är jag ingen "nyttig" mamma, ännu en dag gör jag pannkakor till lunch. Det är ingredienser som jag tycks ha hemma alltid. Kan ni inte ge mig nåt annat tips på grejer man "alltid" kan ha hemma, har usel fantasi för tillfället.

Jag har iaf äntligen fått beställa fotografering för Mira, ska bli så kul att äntligen fått upp en förstoring i jämte Nova. För det är ju lite som min systerson så klokt sa, det ser ju ut som ni bara har 1 barn! Han tyckte också att vi borde ta ner förstoringen på mig, Nicke o Nova. Han sa att Mira kommer ju bli ledsen när hon blir större eftersom hon inte är med på kortet och jag förstår precis vad han menar men jag älskar kortet. Så jag får se hur jag ska göra med den saken...Måste ju tipsa om fotografen som är nystartat men har jobbat med detta länge http://www.hidvi.com Det var hon som tog de fantastiska korten på oss när Nova var 15 månader och snapshot på både Nova och Mira när de var 6 mån.





Nu ska vi iväg till stan, för att se om jag kan hitta nåt till mig att ha på mig på semester.
Ha det så bra så länge!

7 Maj, 2012

Idag gjorde mannen korvstroganoff, han lagar den mesta maten i vår familj. Jag tycker inte att det är så kul utan gör det mest för att jag måste. Dessutom gör han väldigt god mat! I vårt hem har vi väldigt blandade roller, Nicke gillar att städa, laga mat och hålla iordning. Jag gör samma saker förutom att jag tvättar oxå, det vill/kan inte Nicke göra tydligen men det är helt okej, han gör så mycket annat. Hur har ni det i era familjer? Har ni olika roller?

Lillis åt själv och passade samtidigt på att torka av sig maten i håret =)

Dagen har mest gått ut på att röja i ordning, hann riktigt mycket idag tycker jag. Å det höll till och med Nicke med om när han kom hem, för han kunde se vad jag hade gjort. I vanliga fall när jag har städat kommer bulldozrarna (barnen) efter och stökar ner lika snabbt igen. För övrigt hann jag nästan tvätta upp all tvätt inför vår resa på fredag och jag har börjat lägga upp i högar. Gillar att börja packa i tid så jag inte missar nåt, mest för att inte vill missa nåt till barnen. Till sig själv löser det ju sig alltid.

I helgen har vi varit effektiva och fått gjort en hel del, bland annat lyckades vi äntligen att träffa min vän som nylige har fått tvillingar. Vi har inte kunnats ses eftersom tjejerna har varit krassliga men nu gick det äntligen. Nova var helt lyrisk över att få hålla lilla Molly, tror hon hann med 4 gånger. Så fort Molly började gråta sprang Mira och hämtade nappar till henne, dom var verkligen hur söta som helst.

En mycket stolt Nova! Min lilla tjej börjar bli stor...

Imorgon åker jag på säljmöte i Göteborg för POMPdeLUX och bara får vara själv ett tag. Ska bli kul att se alla härliga tjejer igen och se om jag kan bestämma mig hur jag ska göra i framtiden...

Sov så gott!

Vår valborg

På månadags eftermiddagen styrde vi bilen ner till Skåne till våra vänner. Mira hade blivit bättre så vi åkte självklart iväg, kände ju inte för att sitta hemma och fira Valborg ensamma. Vädret var på vår sida så vi grillade en god ryggbiff med hemmagjorda klyftpotatis, ungsbakade morötter, valnötssallad och bearniesås. Och till efterrätt var det en god pannacotta med hallon, älskar att bli bjuden på mat istället för att göra allt själv. Barnen hade fantastiskt roligt, det märks nu att Nova och Thea börjar bli stora det är inte så mycket tjafs längre utan de hittar på bra lekar som även kompisen Vide kunde vara med på. Så det var en toppen Valborg för alla inblandade!

Nova och Ellen myser framför tv:n

Sara på vår härliga promenad

Nästa dag började jag och Sara med en härlig promend med små tjejerna. Killarna och de stora tjejerna roade sig på eget håll med att cykla. Tänk om detta vädret kan få stanna en stund! På vägen hem stannade vi till hos Nickes pappa och fikade och tjejerna plockade av sig skorna och sprang i gräset. Mira var helt överlycklig!
Ett självklart stop på vägen hem var Korv me´mos i Tvååker, bättre snabbmat får man leta efter, det får ni testa!

Äta ute är inte helt fel =) Systrarna Bus!

Whiii vad härligt det är att springa i gräset...

Mys med pappa

MarieAnne och Mira

En väldigt trött Nova och Farfar

Väl hemma kändes Nova ovanligt trött och hängig, tog tempen. Jippi över 39 graders feber. Och vi som precis hade konstaterat att Miras racerblöjer och feber nog berodde på att hon har 4 kindtänder på väg men det kanske är en blandning av det och nåt dumt virus??
Vi hade iaf två toppen dagar, trots bacilusker och racerblöjor =)

Hejsvejs

RSS 2.0