Intensiva dagar

Har haft några intensiva dagar då Nicke har jobbat över hela veckan. Förhoppningsvis slipper han imorgon.
Älskar mina dagar med mina tjejer men min lilla tjej är verkligen aktiv. Jag har förstått på andra att dom inte riktigt trott på mig innan men det går verkligen i 120 hela tiden. Hon är väldigt nöjd men måste pilla, riva ut eller klättra konstant hela tiden. Igår var vi hemma hos en vän till min syster och där fanns mycket att pilla på eller smaka på. Tex. skitet vatten ute, lera att häla över hela sig eller klättra upp för (vad jag trodde) omöjlig stege till en studsmatta men detta klara min envisa lilla tjej galant. Så mellan varven har jag varit en sväng på jobbet och jobbat några timmar,  direkt efter åkte vi en sväng till Gekås. För är det nåt jag har märkt när vi bara går hemma och drar då ser huset ut som ett bombnedslag för dom måste dra ut rubbet, bättre att hitta på saker. Vad hittar ni på för att roa era små??

Imorgon hoppas jag på en go´sovmorgon och att jag vaknar på samma sätt som i morse, av en stor blöt puss av Mira. =) Finns inget bättre än när dom på eget intiativ kryper upp och myser och pussas och kramas. Det kan jag leva på hur länge som helst. Kanske vi kan ta en sväng till lekstugan om det inte blir väldigt bra väder. Någon som vill hänga med???

Sov gott...

Midsommar

I vanlig ordning var det camping som gällde för vår del. Vi har varit med i 5 eller 6 år nu, de som har varit med längst hade 10 års jubileum i år. Detta firades givetvis med champagne!!
Men varje år vi har varit med har vi haft sån himla otur. Det har varit allt från att vakna i en pool (tältet var inte direkt nytt) och  tappade hela sidan på husvagnen men det är en helt annan historia.
I år bar det av till Kungshamn med min systers husbil och bättre kan vi nog inte ha det på en camping. Kändes riktigt lyxigt i jämförelse med tidigare år. Nova var helt lyrisk över att få bo i en husbil.

Långbord ute när vädret tillät. Men mestadels knödde vi ihop oss i ett förtält.


Mina söta blomster flickor!

Dansen är ju tradition för alla! Till och med pappa Nicke dansa, han kom dock inte med på kort =)

Vi är som många vet inga campingmänniskor men denna semestern passar oss utmärkt. Vi är iväg
torsdag till söndag och det är helt lagom. Nova stortrivs, hon har 6 st kompisar och leka med och man såg knappt röken av dom. Och efter ha varit borta en sväng i vår husbil tillsammans med killarna
( två pojkar på 4 år) kom min lilla! tjej mycket nöjd till mig och sa att hon hade pussats! Mamma dom säger att dom är kära i mig. Ja det ska väl börjas i tid..

Ha en fortsatt bra sommar!!


Vår helg

Och så var snart helgen slut igen..
Har ingen inspiration till att blogga just nu och jag tar otroligt lite kort men jag ska försöka bättra mig.
Fredagen blev i vanlig ordning fredagsmys, Nicke hittade ett gott recept på tacosnurror, väldigt gott det måste ni testa.

Ingredienslista




  • Smör 2 msk

Dressing

  • Organic Taco Sauce 0,5 burk
  • Olivolja 1 msk
  • Honung 1 msk
  • Lime 1 st saften av
  • Färsk koriander 1 msk hackad

Tillbehör

  • Sallad
Gör så här:
  1. Bryn färsen i fettet, tillsätt kryddmix och vatten. Rör om och koka utan lock i 5-10 min.
  2. Låt köttfärsen svalna och rör ner creme fraichen.
  3. Lägg ut alla tortillas och fördela köttfärsblandningen på bröden.
  4. Rulla ihop tortillan hårt som en rulltårta.
  5. Dela rullen i tre delar och ställ dem upp tätt ihop i en ugnsfast form.
  6. Strö osten över och gratinera i ugnen på 200°C i ca 10 min.
  7. Mixa tacosås, olivolja, honung, nypressad limesaft och färsk koriander till en slät konsistens och servera till salladen.

Lycka till!

I lördags var vi bjudna på 2x30 år fest till en barndomskompis till mig här i Skällinge. Jätte trevligt och festen blev även en förlovningsfest för de båda som fyllde år, så det var ju väldigt kul. Och vi väntar med spänning på ett inbjudningskort =) Tyvärr missade jag att få med mig kameran så jag kan inte bjuda på några kort. Hade nog dessutom inte hunnit att ta några kort, Mira var i sitt esse och hitta saker att göra hela tiden så det blev inte så mycket stilla sittande för vår del.

Dagen idag har varit mycket lång. Nicke har jobbat hela dagen och regnet har ju bara öst ner. Skönt med såna dagar ibland men dom blir väldigt långa. Är lite små trött efter en helg som har bestått mycket av att tjata på Nova. Tror i mellan åt att hon har tappat sina öron? Men pratade med min vän som  har en dotter i samma ålder och hon hade det precis likadant, det är väl någon sån där härlig fas dom bara ska igenom. Novas standard kommentar till mig just nu" Åh mamma du bara tjatar. Tjatmoster" Å jag som hade lovat mig själv att inte bli en sån mamma... Hmm visa grejer ska man nog bara göra som en mamma tror jag, eller???

Min lilla busunge!!

Sveriges nationaldag firade vi på Öströö fårfarm. En mysig fika på Öströö.

Det är roligt att kolla på kossorna och fåren.

Novas nya favorit sysselsättning, hålla tvilliingarna Elliot o Molly

Mira tyckte oxå det var intressant men säkrast att sitta i pappas knä och titta.

Ha en fortsatt trevlig söndag!


En tripp till stan

Har haft en riktigt mysig dag med familjen på stan. Ännu en gång drar jag iväg familjen för jag vill "hitta på nåt" när det är helg och vi allihop är lediga tillsammans. Så idag ville jag in och kolla en ny butik i stan som en gammal väns lillasyster och mamma har öppnat. Liten miss tycker jag det dock är när butiken öppnade igår och har stängt idag när det är lördag, när alla är lediga!! Hmm hur tänkte dom där?? Förmodligen så är det så att dom har precis tagit över den (det har varit en liknade butik innan) och att dom nu vill färdigställa den till sitt. Det konstiga är, kan jag tycka, var att ingen var där och grejade.. jaja jag får nog inte vet hur det ligger till ändå så jag kan ju sluta spekulera. Vi var iaf en vända i den nyöppnade leksaksaffären till tjejernas stora förtjusning. Börjar verkligen gilla Varberg mer och mer, inom kort öppnar även Polarn o Pyret, så snart har vi det mesta i våran lilla stad.



Till lunch valde vi att äta på en Italiensk restaurang, passade tjejerna bra. Lite salladsbuffé innan maten håller tjejerna sysslesatta och sen kom maten men när den väl är uppäten är det lika bra att gå, för då kommer myrorna i brallan tillbaka =) Vi hade bestämt med några vänner att vi skulle titta förbi hemma i deras nya hus (de fick nycklarna igår) och tänkte att lite fika får vi nog ta med. Kommer själva ihåg hur uppskattat det var när man grejade i huset. Men det var inte så lätt som det var sagt. Första bageriet vi var på var stängt för dagen även det andra vi besökte. Det fick bli en vända till kvantum men vi hade inget kaffe och det är ju ett måste, så det fick bli ett stop på Mc Donalds också. Jätte fint hus har dom köpt och det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer bli när dom har flyttat in och gjort sig hemmastada.

Nu är det dax att hoppa i promenadskorna för att gå en sväng med syster i det sköna vädret och hoppas på att Mira somnar gott i vagnen.

RSS 2.0