24 och 25 november

Oj vilken seg dag det har varit idag. Jag och mini kom iaf ut på en promenad tillsammans med 2 vänner i det riktigt tråkiga vädret, sånt det "blött" regn var det.. Alla 3 var rörande överens om att hade vi inte haft bestämt att vi skulle gå ut och gå så hade vi struntat att gå ut överhuvudtaget!

Resterande dagen har mest bestått av att försöka få fram adventssakerna men jag fick ta en paus och göra annat eftersom Nova ville vara med och hjälpa till men hon var så trött efter förskolan så hon somnade 1,5 (från 14.45-16.30) och för er som undrar när hon gick och la sig ikväll så var det vid 20.00 utan problem. Hon gick och la sig själv medan jag försökte natta Mira. Den lilla skruttan har haft 2 riktigt dåliga nätter och har precis vaknat igen , bara att hålla tummarna att hon sover bättre inatt.

Annars idag så fyller min Kära vän Sara 30 år idag och jag måste ju passa på att gratulera henne en gång till!=)

Fina Sara och Novas bästa kompis Thea!

Nästa år är det min tur att fylla 30, shit vad tiden går och jag som tyckte när jag var liten att alla som var 30 är jätte gamla. Men jag känner mig inte ett dugg gammal, men man är väl så gammal som man känner sig va???

Lillis vaknade igen och vägrade sova, så jag fortsätter att skriva imorgon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag är det ännu sämre och tråkigare väder än vad det var igår men vi trotsade vädret idag igen och gick till öppna förskolan. Det var jätte trevligt att få träffa några mammor och pappor (eller pappa) och massa goa barn, Nova tyckte dock att mamma pratar för mycket =) Det tog lite tid innan vi gick hem eftersom jag behövde prata klart och Nova blir ju trött hur fort som helst. Så väl hemma hann vi bara slänga i oss maten innan hon ville sova och somna gjorde hon på 2 min. Tror inte många 3,5 åringar behöver så mycket sömn som min lilla stumpa men för min del är det helt ok. Det är nu denna stunden på dagen jag kan sätta mig med en kopp kaffe och kan få dricka upp hela koppen medans den är varm =)

Så nu blir det till att städa lite och sen blir det nog till att gå hem till systeryster och baka pepparkakor.

Lovade min kära vän Emelie att visa en bild på vårt pepparkakshus som vi byggde i veckan. Första gången jag har vågat mig på nåt sånt..

Nova bestämde vad det skulle stå på huset och att alla snögubbarna skulle bo i huset.

Ursäkta att bilden är så suddig, hade lite bråttom...

Ha en riktigt myspys fredag!

Syskonkärlek

Idag tillbringade jag och Mira förmiddagen på vårdcentralen i Tvååker, det är bra det här med att dom har drop-in. Har funderat några dagar om jag inte borde åka dit med henne, då hon är så hostig och slemmig framförallt när hon ska sova och när hon sover(hostar nästan så hon kräks). Och igår när hon åt lite macka kom det upp massa slem så då tänkte jag att det är bäst att ha kollat det iaf. Åker inte gärna i väg till doktorn då det ofta känns som man bara är en orolig förälder, vilket man givetvis är men det känns inte alltid som man tas på allvar. Men idag fick jag en bra doktor, han tyckte först inte att det fanns så mycket att göra mer än att ge henne hostmedicin men efter att ha varit där en stund så tyckte han nog att hon behövde "puffas". Hon fick ta blodprov och sedan sitta och inandas i en mask som var kopplad till en maskin. Hon var super duktig och det blev lite lättare för henne att andas. Så det kändes bra att jag tog mig i kragen och åkte dit.
Eftersom det tog ganska lång tid så hann vi bara hem och äta innan det var dax att hämta storasyster. Hem och svida om till tomte och pepparkaksdräkt och sen iväg på gympaavslutning. Det gick jätte bra och det kändes som alla var nöjda förutom Nova som blev besviken när hon inte fick vad hon hade önskat av tomten. Vi var ju på Tjolöholmsslott och där träffar med en tomte och fick skriva en önskelista. Så när Tomten kom till gympan idag och hon fick paket som inte innehöll det som stod på listan, så blev hon lite besviken.. Ska bli så kul att se hur hon reagerar på Julafton, det kommer bli riktigt stort för henne.
Det är så mycket syskonkärlek mellan dessa tjejer, det är himla härligt att se! Det värmer i ett mamma hjärta=)

Mira busunge Nr 1

Visar inga bilder på Nova på gympan eftersom det var så många andra barn med på bilderna och det är inte säkert att dom vill vara med här på bild...

Idag anlände ett paket till mig oxå, jag har nu fått mina vykort som jag ska dela ut till folk där det står att jag är försäljare för POMPdeLUX! Så nu börjar det kännas på riktigt att jag är säljare och jag trodde faktiskt inte att jag skulle längta till februari på det här viset. Men jag fick se på bild och lite beskrivet i text vad det blir för kläder och det känns verkligen jätte bra!! Så jag tänkte ge er lite info om vad som komma skall:

För tjejer så kommer stilen heta:     Scandinavian
Färgerna kommer att vara Vita,grå, blåa, bruna, gröna och persikofärgade nyanser
Nyckeorden för kläderna för tjejer är:Klassisk, bomullsspets, print med foto och handteckningar

För killar kommer stilen heta:          Americano
Färgerna kommer att vara: Navy och vit, oliv, gråmelange, klarblå, blå/grön/röd
Nyckelord: High school & collage, polo, cargoshorts, flaggor,batches, fotoprint

Storlekarna är från 80-152 cm
Har tyvärr inga bilder på den nya kollektionen såjag bjuder på en bild när Nova mannekängar i sina nya Pompbyxor och målade naglar =)


Natti natti

Fredag

Då sitter man här en grå mulen fredag med kaffet i handen och på tv:n är det Oprah, tjejerna sover middag och jag väntar på att dom ska vakna så vi kan äta lite mellis och åka till Tjolöholmslott på julmarknad. Vi får nog ha ordentligt med kläder på oss för det är verkligen ruggigt ute. Var en sväng på jobbet idag, vi hade sångstund och fikade och lekte en stund ute. Känns kul att kunna gå dit med sina barn och bara "vara", mysigt jobb jag har =)

Eftersom jag sitter här och fördriver tiden så surfade jag runt lite, har länge tänkt sätta upp väggord i tjejernas rum men jag kan inte bestämma mig för vad jag ska.. Ni kan kanske hjälp mig???? trodde jag skulle kunna infoga bilden på texten men det fungerade inte så jag får bara skriva vad det ska stå..

Till Novas rum:


  • Blinka lilla stjärna, hur jag undrar var du är
  • Jag ÄLSKAR dig till månen och tillbaka
  • För den som inte är bildad är A bara tre pinnar... -Nalle Puh
  • I belive in FAIRIES

Till Miras rum:

  • Underbar & älskad
  • Även en liten stjärna lyser i mörkret
  • Jag ÄLSKAR dig till månen och tillbaka

Hjälp mig nu att välja, lider ju av någon jobbig beslutsångest över sånt här =)

I onsdags var jag inbjuden till Blomsterlandet på lite pyssel med blommor. Gillar verkligen att gå dit och få lite tips och idéer och framför allt hjälp med att göra i ordning några krukor med hyacinter och amaryllis inför jul. Detta blev resultatet.

Detta var nåt nytt för mig, en amaryllis upp och ner.

Avslutar kvällen med tacopaj, bastu och idol, helt perfekt fredag med andra ord!


Julkänslor???

I förra veckan berättade jag om att jag skulle på spännande saker och det innebar att jag var på en anställningsintervju i Göteborg för Pomp de Lux och idag kom samtalet som jag har väntat på. Jag fick jobbet!!! Så till våren börjar det verkligen bli nya rutiner, från och med i januari börjar jag arbeta på mitt vanliga jobb varje fredag och då kommer Nicke vara hemma med barnen. Skönt för honom att bara ha 4 dagars arbetsvecka och långhelg, det kan han behöva =) Och från och med 20 februari ska jag även arbeta med Pomp de Lux, så känner du att du vill ha ett party så säg bara till. Så det kommer bli en omställning men jag gillar ju när det händer saker, hoppas bara jag lyckas balansera arbetet och myset med barnen bra för jag vill ju inte försaka något. Tror att det kommer bli jätte bra, det är nyttigt att komma hemifrån lite. Tror att barnen också kommer att uppskatta att ha sin pappa hemma mera.

Så jag får väl börja med att lära mig att göra reklam för Pomp de Lux, jag kan börja med att säga att på torsdag kl 10 börjar deras rea och då kan man få tag i riktigt fina kläder till fina priser.

Å nu har äntligen julkänslorna börjat infinna sig. Jag har fått köpt några få julklappar och jag och tjejerna har dansat runt till julmusik. I helgen bär det av på någon julmarknad det blir antingen Wapnö eller Tjolöholmslott eller kanske båda =)

Lånad bild från www.tjoloholm.se

Kram på er!

11.11.11

Idag är det ett häftigt datum då man borde göra något häftigt, gifta sig, skaffa barn eller liknande.
Vi ska inte göra nåt av det idag men vi ska faktiskt på bröllop!!!
Ska bli riktigt kul, har bara varit på 3 bröllop i hela mitt liv och jag hoppas att det kommer bli fler. Varför inte mitt eget??Hmm det är ju ingen som har friat men det är väl bara att hålla tummarna att den dagen kommer ;) Eller vad säger du Nicke???

I vilket fall började inte dagen riktigt som jag hade tänkt mig. Nova har sovit i sin säng på övervåningen Hela veckan, jag är riktigt stolt över henne. Hon sover inte hela nätter än utan kommer till oss men det är helt okej! Men igår blev det inte riktigt som det brukar utan hon låg redan i vår säng när jag gick och la mig. Så inatt hade båda tjejerna bestämt sig för att ligga så tätt dom bara kan med sin mamma, jätte mysigt (det tycker jag verkligen) men inte min rygg. Så mitt humör var inte det bästa när jag vaknade och de resulterade i att tjejerna givetvis gjorde tvärtom mot vad jag ville.. Suck!! Men nu sover båda hjärtanen på altanen i var sin vagn, i detta underbara väder! Så nu blir det till att packa tjejernas väska för att båda två ska sova borta för första gången! Är helt säker på att det kommer gå bra, dom är i trygga händer och jag hoppas att jag verkligen kan sova ut imorgon.

Så här ska vi se ut idag, vad tycks????


Fanny har gjort mina naglar... Fina va??

Tjejerna just nu...

Ha en fortsatt bra dag, för det ska vi ha!

P.S Måste ju visa en fin bild på det bröllops paret!

Fullt upp

Idag har jag haft en mysig dag med Emelie och lilla Ella. Vi tog våra små på en långpromenad i stan innan vi gick till Campinoo och lunchade. Jag måste säga att deras sallad är så grymt god. Tiden springer iväg när man har riktigt trevligt så sen var det dax för mig att bege mig hemåt och hämta Novisen. Hem och få i sig ordentligt med mellanmål så man skulle orka barngymnastiken. Eftersom jag leder gympan måste vi åka ganska tidigt och det är så svårt att få i Nova ordentligt med mellis så hon orkar. Ni kanske har något tips på något bra mellanmål som kan gå hem???

Lånad bild av Emelie på lilla Ella

Väl hemma igen är det bara att skynda sig med maten eftersom båda tjejerna oftast är väldigt hungriga och trötta efter en sån här dag. Men idag räddade faktiskt Pippi mig. Efter att ha testat 3 pippi filmer (dom har tyvärr blivit slitna så alla fungerar inte) så fick vi igång en och Nova har suttit som ett ljus och Mira somnade på vägen hem så jag kunde laga maten i lugn och ro.. Skönt! Nu ska vi ta och äta och gå och lägga oss tidigt för imorgon händer det spännande saker, berättar mer om det imorgon...

Ha en fortsatt trevlig måndag!

Lugn lördag

Sambon är på svensexa idag så jag och tjejerna har tagit det ganska lugnt.
Började med att vi fick besök av en vän och hennes 3 barn, alltid trevligt med besök och barnen
fick lekt av sig lite. Sen fick vi en glad överraskning av min svåger som gjorde det allra sista på lekstugan så
nu kan vi äntligen säga att den är helt klar!!! Jag har ju lite grejer som jag vill pilla med invändigt men i det stora hela är den helt färdig. Tillbringade eftermiddagen hemma hos min syster, vi ses inte så mycket längre (som vi brukar) eftersom hon har gått upp till heltid och barnen har en hel del aktiviteter. Men jag älskar att vara där en stund och bara tjöta, jag satt och kollade jultidningar för inspiration och hon lagade mat inför kvällen. Och även om dom skulle ha gäster så stör det inte henne att vi är där och bara är.. vi tjötar om allt och inget men idag handlade de mest om Julen!! Fick lite julkänslor och har surfat runt lite och hittat lite tips på vad jag själv vill göra inför julen och helst vill jag ju göra extra fint eftersom julen är hemma hos oss i år.. Har ni kanske lite tips o ideér?? Dela gärna med er...

Tänkte visa lite av vår dag i bilder...

Nova tyckte man kunde ha Miras strumpyxor på huvudet...

Vilken blandning!! Jag åt gårdagens mat, Nova ville hellre ha plättar o Mira
åt gröt. Nova testade dessutom kall bearniesås på plättarna. Gott sa hon
men hon ångrade sig snabbt...;)


Avslutar kvällen med en varmt bad..

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

Överraskning

Igår kom älsklingen hem och överraskade med att han var ledig idag. Det firade han med att åka till årnäs och köpa frukostkorv och oxfilé! Så idag blir det riktigt lyxig mat bestående av oxfilé, potatisgratäng och bearniesås. Så dagen har bestått av att ligga och dra sig, äta nybakta scones som Nicke och Nova bakade och sen en tripp till stan. Vi fick äntligen hittat ett soffbord som vi båda kunde tänka oss. Är så less på det här gamla ekfaner bordet från Ikea som har varit med oss i flera år som egentligen bara var en nödlösning men ibland får man liksom inte "tummen ur" att köpa något nytt. Och vi har varit och letat tidigare men inte blivit helt nöjda men nu hittade vi ett som vi tror kommer passa bra, dyrt som vanligt när vi letar saker men vi kan ju hoppas det håller minst lika länge som detta bordet har gjort så kommer vi nog bli nöjda ;)

Mira fick testat att sitta ifrån mamma en liten stund innan Nova kom på att hon oxå ville åka. Måste än en gång
säga att jag är väldigt nöjd med vårt val av vagn (BabyJogger CitySelect)


Och Nova valde att ha vagnen så att hon kunde sitta och prata med Mira

Igår fick jag en fråga om hur det går med min PT-online. Det är lite konstigt hur jag fungerar, bara när hon frågade fick mig till att hoppa upp ur soffan och körde ett styrkepass, är det verkligen så lite som gör det för att jag ska få tummen ur??? Ja tydligen!! Men det är så här iaf att min kontakt med PT-online är över och jag fortsatte inte att betala, kan dock tänka mig att hoppa på det igen om nån månad för att bli lite puschad och kanske få lite nya tips. Just nu är jag inte så flitig, jag försöker tänka på vad jag äter men jag följer inte hennes diet längre. Jag försöker träna men tränar nu (iaf denna veckan) 2 styrkepass och 3 magpass. Ska egentligen göra 3 styrkepass per vecka och 7 magpass och ut och gå 4 gånger per vecka. Nästa vecka tänkte jag ta nya tag och satsa på att komma ut och gå minst 2 gånger och öka till minst 4 magpass. Men jag ska säga att jag tog före och efter bilder under den månaden jag höll på, trodde inte man skulle kunna se någon skillnad men jag gick ner ca 2 kilo, vilket innebar 3 cm i midjan och 2,5 cm höfterna och det är jag riktigt nöjd med. 
Idag är som sagt fredag och då måste alla i familjen få ha fredagsmys, jag tjuvstartade medan övriga i familjen sov...

Julmust, Vi Föräldrar och geisha choklad!
Och slutligen en bild på min lilla solstråle..

Dagens Mira: Melton strumpbyxor, Pop tunika och Metoo dreggellapp

8 månader o 8 dagar gammal

Lilltjejen är idag 8 månader och 8 dagar gammal och det händer saker hela tiden.
  • Väger ca 7.500 gram och är 69 cm lång, smal och slank
  • Åt för första gången idag, plättar ( inte den bästa bebismaten men hon tyckte det var riktigt gott och roligt att äta själv.)
  • Hittade henne i trappan häromdan och fick hjärtat i halsgropen, nu måste vi bli duktiga med att stänga grinden
  • Det bästa hon vet är att klättra på diskmaskinen
  • Ställer sig mot allt hon hittar och är en väldigt nöjd liten bebis!Äta själv är roligt...
  • Arrangerad bild på lillsnuttan i trappan
Novas lek!!

Nova fick välja om hon skulle till förskolan idag eller om hon ville vara ledig. Hon valde att vara ledig. Men hon har ändå varit väldigt kreativ och hittat på många olika lekar. Imorse byggde hon ett tåg av täcken och kunde inte förstå varför inte Mira kunde sitta still i tåget =)

Sen skulle tydligen allt ligga framför tv:n

Där ligger alla nallarna och sover..
Sen kom hon efter en liten stund och berättade att hon hade byggt soffor i Miras rum..
Min tanke var "hmm vad har hon nu hittat på..

Ser ni inte vilka fina soffor hon har byggt av spelpjäser till ett spel
Nu ska jag och Nova fortsätta att spela Fia med knuff =)
Vad hittar era barn på med på dagarna??

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Julklapptips till nära o kära..

Eftersom jag vet hur svårt det kan vara att köpa julklappar till barn så tänkte jag ge några förslag på julklappar till tjejerna. Jag vet ju att det är några i familjen som läser här inne..

Till Nova:
  • Doktors väska (tex. www.babyshop.se)
  • Sminkväska (tex. www.babyshop.se )
  • CD- skiva med musik (tex. absolut kidz 31)
  • Mikrofon att sjunga i.
  • Wii-spel med dans
  • Hyllor (vita) till hennes rum (Sebra hyllor)
  • Morgonrock stl 104
  • Klädhängare (tex. www.smattochsnyggt.se)
  • Saker till lekstugan
  • Filmer (tex. alla barn i bullerbyn, emil, disney, även pippi filmer då de gamla har blivit utslitna mfl)
  • Sagor att lyssna på när man ska sova
  • Vit sackosäck
  • Petshop (tror jag dom heter)


Till Mira:

  • Kläder i stl 74-80
  • Bygel till tripp trapp stolen i svart (finns på tex babyhuset)
  • Leksaker (tex. www.babyshop.se)
  • Stol och bord till hennes rum
  • Ugglor grejer till hennes rum (Cervera)
  • Plocklåda med djur www.smattochsnyggt.se
  • Bäddset till spjälsängen
  • Jabadabado plåtbil www.jabadabado.se

Psst det går att klicka där jag har skrivit hemsidor, så kan man se hur sakerna ser ut. Fyller på här efterhand som vi kommer på fler saker.

Måndag, tisdag, onsdag

Shit dagarna bara springer förbi och jag har tänkt blogga flera gånger men har verkligen inte orkat. Men jag tar en snabb sammanfattning av dagarna som hunnit gå denna veckan.
I måndags bestod dagen mest av att plocka undan, Mira gjorde tyvärr tvärtom så det kändes som det tog hela dan. Jag bakade en väldigt god kaka (extremt nyttigt ;) inför kvällens Pomp de Lux party. Receptet hittar ni på min vän Jennies blogg. På kvällen kom som sagt många goda vänner och kollade på kläder och fikade. Alla älskade kläderna så jag hoppas verkligen att jag får jobbet, för dom känns inte direkt svårsålda. Tjejen som höll i partyt var super trevlig och jag bombaderade henne med frågor om att vara försäljare. Men hon verkade oxå tycka att det var trevligt för hon åkte inte hem förrän strax efter 23. En mycket lyckad kväll!

Igår valde vi att bara ha en mysdag och de var verkligen det. Vi drog oss länge och bara hade mysigt helt enkelt.
Jonas (Nickes bror) dök upp vid halv 3 till Nova och Miras stora förtjusning. Han sov över eftersom han håller på att renovera hemma. Ingen var mer lycklig än jag. Han passade tjejerna en stund när jag skulle iväg till frissan, väl hemma igen har han gjort hemmagjorda hamburgare och han tog hand om disken efteråt! Det är riktigt lyxigt att ha honom boende hos sig, så det får du gärna göra fler gånger Jonas!!!!

Inte lätt att ta kort på sig själv.. Frisören tyckte att jag kommer uppfattas som blond, det tycker
inte jag men jag är väldigt nöjd att ha denna färgen på hösten.

Vad tycker ni??

Idag började oxå väldigt bra. Nova sprang upp till Jonas och Mira somnade om efter en timma så jag kunde ligga och dra mig, det är jag verkligen inte bortskämd med så det var hur gott som helst. Morgonen fortsatte med att Jonas ch Nova byggde lite lego, läst böcker och allt annat som Nova kom på medan jag och Mira gjorde oss iordning. Efter lunchen var klar körde jag Nova till bussen där Fanny väntade. Så Nova och Fanny fick en eftermiddag själva (med Fannys kompis och kompisens kusin) med fika på stan och lek på Lekstugan. Nova var så glad när jag hämtade henne men det tog inte många minuter innan hon sov. Så min tanke om ha lite mys med tacos slutar nog med att det bara är jag och Nicke som får ha  det men det kan ju vara lite mysigt för omväxlingsskull =)
Pausade i bloggandet för att vi skulle äta, så när jag hade tagit upp min mat vaknade Mira men Nova sov gott och vaknade bara vid 21 och fick välling och somnade om.

Kram kram

RSS 2.0