POMPdeLUX

Den 20 februari skall jag börja sälja dessa underbara barnkläder och vilken efterfrågan det är!
Jag har redan bokat in ca 20 HOME SHOPPING på 3 veckor, det ska bli så himla roligt.
Kollektionen varar bara i 10 veckor, så vill du ha ett HOME SHOPPING party hemma hos dig så maila mig gärna på [email protected].

PÅ POMPdeLUX hemsida har dom nu lagt pp en kort video från kollektionen med tjejkläderna och en med killkläderna, gå gärna in och kolla där. Klicka bara på länken här nedan (länken syns lite dåligt i ljusgrå)

http://www.pompdelux.se/p/forside-webshop-info-video



Den 18 februari ska jag åka på Kick off i Köpenhamn, det ska bli riktigt roligt!
Så skynda er att höra av er så kan jag komma hem till er och visa dessa fina kläder.

Ha en härlgig söndag!

Leilas wedding cupcake

Det är tyvärr inte lika fantasktiskt som det låter, vad jag vet ska vi inte gifta oss än =)
Men jag hittade detta receptet och blev sugen på att testa att göra cupcakes, det pratas ju väldigt mycket om det, så jag måste ju prova. Och vem vet den dagen (när den kommer) kanske man kan ha sådana här om dom blir goda?
Det ligger mycket kärlek bakom dom iaf, för vilken tid det tog att göra och dom blev ju inte direkt vackra när jag gjorde dom så det får jag nog leja bort i så fall =)

Här kommer receptet om någon är sugen på att testa:
Antal portioner: 24
Ingredienser

6 st ekologiska ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st citroner (skalet och saften)
Mörk chokladmousse
200 g mörk kvalitetschoklad
4 st ekologiska äggulor
2 msk mörkt muscovadosocker
1 msk varmt kaffe
2 msk mörk rom (valfritt)
3 dl vispgrädde

1 ask färska hallon

Vit chokladfrosting
600 g vit kvalitetschoklad
600 g philadelphiaost

Gör så här

1. Muffins
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Rör i rivet skal och saft av en citron.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan de fylls med choklad mousse och färska hallon.

8. Skär av toppen på cupcaksen och gröp ur dem något. Fyll dem till 3/4 med chokladmousse (se recept nedan) och tryck i ett hallon. Lägg på locket och bred eller spritsa på frostingen (se beskrivning nedan).

9. Mörk chokladmousse
Smält chokladen i ett vattenbad.

10. Vispa äggulor och muscovadosocker krämigt.

11. Rör i varmt kaffe och rom, sedan den varma smälta chokladen.

12. Vänd samman med mycket lättvispad grädde.

13. Vit chokladfrosting
Smält chokladen i ett vattenbad.

14. Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.

 

Eftersom både jag och Nicke var lite ofokuserade imorse när vi försökte reda ut om vi kan få tillbaka pengarna på våra flygbiljetter passade Mira på att hitta på lite bus. Sedan hon har blivit bra efter sin sjukdom har hon verkligen haft aptit, så jag hittade henne så här efter att ha hört några bekanta smakljud från henne.

mmm gott med grötpulver och vatten =)

 

Fick en fråga angående vår resa om vi blev av med allt vad det gäller boende och flygbiljetter. Men det är "bara" flygbiljetterna" som har försvunnit. Men vi håller fortfarande tummarna för att vi ska kunna lösa detta på måndag. Berättar vidare hur det löser sig..

Ha en fortsatt trevlig lördag!


Spanair!!!!

Började morgonen att få iordning den stora tjejen för att hon skulle följa med farmor och Kalle på kalas i Skåne. Sen ringde min syster och förstörde morgonen med att berätta att flygbolaget vi har bokat biljetter via har kursat!!! Så nu har vi suttit i telefon och sökt på internet hela morgonen för att få reda på om vi kan få tillbaka våra pengar. Vi har verkligen inte råd att hosta upp lika mycket till!! Vi har fått svaret att vi kan skicka en reklamation till Swedbank och förklara vad som har hänt och så får vi hoppas på att Visa försäkringen går in och täcker så att vi får tillbaka pengarna. Enligt min morbror (han jobbar på swedbank) fungerar det så men vi vågar inte hoppas nåt än. Och vi som skulle haft en mysdag idag och kanske shoppat lite, men det vågar man ju inte nu =( Om det är någon annan som vet hur vi ska göra så snälla hör av er eller skriv en kommentar här!! Vi har alltså beställt flygbiljetter via en sida som heter Travelpartner och betalat med vårt visa kort. Kan man få tillbaka pengarna då????


Update

Det blev inget vidare med Mira. BVC tyckte att vi skulle avvakta och dom ringde även igår för att dubbelkolla att hon mådde bättre. Gulligt av dom att ringa tycker jag. Men på bättringsvägen är hon och hon vill verkligen äta hela tiden och hon är lite mer gnällig än vanligt men snart har jag nog min vanliga tjej här igen=) Känns väldigt skönt!!!

Jag jobbade idag, började med att försova mig. Vaknade 7.45 och jag börjar 8.00, tur att jag har nära till jobbet. Det är kul att jobba men att jobba fredagar är både och, alla har fredagskänslor men alla är lite små trötta, både stora och små. Sen kom jag hem till pyjamasligan, barnen och Nicke hade bara tagit det lugnt idag. Mira var konstant hungrig, förstår mig inte på henne men nu sover hon gott! Och vi avslutar kvällen med bastu och fredagsmys. Ha en riktigt mysig fredag!!!


En gammal fredagsmys bild men det är ju ungefär så här det ser ut varje fredag.
Bortsett från julmusten =)

BVC

Var på BVC med liten idag, dom var inte nöjda med henne. Hon hade gått ner 100g sen jag vägde
henne för 1,5 månad sen. Och hon tyckte att det märktes att hon var hängig fortfarande, jag som trodde hon
var på bättringsvägen nu.. Suck!! Så klockan 16.00 ringer dom och kollar hur det är med henne, undrar vad som händer efter det??? Många tankar snurrar, framförallt efter kommentaren jag fick av sköterskan. Hon sa " så skönt att du är en sån lugn mamma".. Hmm ja jag brukar ju inte oroa mig innan det har hänt nåt. Men efter hennes kommentar kände jag, shit borde jag vara mer orolig??? Jaja det återstår att se vad dom säger när dom ringer sen..

Bjuder på en mysig bild på mina älsklingar!! Funderar på att förstora denna bilden, vad tycker ni???

Återkommer när jag vet hur vi ska gå vidare med Mini.

Ska den aldrig ge med sig??

Hej alla nära och kära och även ni andra =)
Jag har inte försvunnit och det har inte hänt nåt särskillt, det har bara varit lite mycket
så jag har inte hunnit uppdatera här. Ska försöka att bli bättre på den fronten.

Medan jag sitter här och skriver sitter min lilla tjej i mitt knä och är alldeles matt. Sen i torsdagskväll har hon spytt och varit dålig i magen, det är så jobbigt att jag inte kan göra så mycket. Pratade iaf precis med sjukvårdsupplysningen och kom fram till att hon ska äta med 1timma till 1,5 timmas mellanrum. För så fort hon äter så äter hon så fort så hon spyr. Så enligt 1177 smittar hon inte längre eftersom ingen i familjen blivit sjuk än, hon kan bara inte kontrollera sitt matintag, så imorgon blir det nog förskola för Nova. Inte kul att gå hemma här och dra och inte kunna göra nåt roligt.

Tyckte ju synd om min pluttis som är så sjuk så jag köpte en mysig onepiece =)

Så idag ska jag bara följa klockan för att hon ska kunna bli frisk, Lillis får äta upp till 2 tsk varje gång. Så för att jag ska kunna hitta på nåt idag bestämde jag mig för att sålla bland tjejernas kläder. Hade ca 6 påsar ståndes, vilket skall slängas, skänkas, sparas eller säljas???
Brukar ni sälja på Tradera eller blocket??

Har funderat på att göra många inlägg det senaste men det har helt enkelt inte blivit av så nu blir det en massa bilder istället.

Mira, Nicke och Miras farfar

Mira matas av mormor

Nova och Eddie bygger tågbana

Min lilla tjej!

Vi avslutade dagen igår med att åka pulka till Novas stora förtjusning.

Min vackra lilla flicka!

Sov så gott!

Allt möjligt..

Dom senaste dagarna har livet varit bra, mindre bra och helt kasst. Jag vill inte gå in på detaljer, visa grejer ska bara inte skriva på nätet, man vet inte vem som läser och hur det tolkas. Därför väljer jag att inte skriva om det. Men något som jag inte trodde skulle vara så här är att man får så sjukt mycket känslor när man blir mamma, skulle verkligen kunna göra allt för mina tjejer. Men det är tufft många gånger oxå, får väl förmodligen äta upp dom orden då jag inte alltid har varit så lätt för min mamma. Men jag trodde inte att man kunde älska en annan människa så mycket. Måste tillägga att det har INTE hänt nåt allvarligt utan jag har bara haft väldigt mycket känslor inom mig. Oj nu blev jag verkligen djup... Nu till nåt helt annat.

I några dagar nu har vi städat ut det mesta av julen men passade även på att städa iording i klädkammaren och på vinden, å gud vad fint det blev (haha undrar hur länge det varar). Men vad tomt det blir efter julen, nu måste jag nog leta mig ut för att hitta lite roliga gardiner och blommor så det känns som våren är på väg. Jag vet jag är tidigt ute men tänker det inte komma någon snö till jul, kan det lika gärna bli vår tidigt!

Någon som vill spela sällskapsspel ( det är även spel bakom spelen =)

Igår hade vi en helledig dag. Så vi började med Öppna förskolan och sen tänkte jag att vi skulle åka en "snabbis" till Gekås för att köpa present till Novas kompis. Hon ska på sitt riktigt första barnkalas på lördag(utan mamma). Stora flickan! Snabbis blev det inte riktigt men så mysigt vi hade på vårt lilla äventyr. Tjejerna är hur lätta som helst att ha med sig, så det blev en lunch oxå när vi ändå var där. Måste tipsa alla föräldrar om en bra grej som jag köpte. Det har aldrig varit några problem att få Nova att borsta tänderna , hon tycker det är kul. Kruxet är att få henne att borsta tillräckligt länge. Detta låg i tandborstförpackningen, ett litet timglas. Så just nu är det väldigt roligt att borsta tänderna, vi får se hur länge det håller i sig =)

Utmanade mig själv idag, när jag arbetar med barn går man ut i alla väder. Men när man själv kan välja så väljer jag oftast det lättaste alternativet. Som idag Nova tittade ut, "mamma det regnar bara lite så vi kan gå till förskolan idag". Visst säger jag som väldigt lätt slänger in dom i bilen istället. Och det gick ju jätte bra, det regnade inte så mycket men på vägen hem regnade det desto mer och då träffade jag min pappa. Alla som känner honom vet att han gärna pratar och det gjorde vi, han satt i bilen och jag var utanför i 45! min, jag var dungsur. Så nu har jag tagit på mysbyxorna och dricker kaffe. Det är det bästa med skit väder är att man inte behöver ha dåligt samvete för att man sitter inne =)

Hör av mig snart igen...
Många kramar

Förändring

Idag har vi haft en familjedag, gillar verkligen såna dagar. Vi började med att åka till simhallen med goá kompisar, lunchade på campinoo till allas förtjusning och avslutade med en sväng till hajen (mindre roligt men lite lättare när även Nicke är med). När vi kom hem var övriga familjen väldigt trötta, tror dom sov i 1,5 timma allihop. Jag fick en stund framför datorn själv, tog tag i att försöka planera lite för kommande veckor och laddar inför nya förändringar. Imorgon ska jag på planeringsdag på jobbet, Fanny ställer upp som barnvakt. Hon är verkligen guldvärd att ha! Och på fredag börjar jag min första riktiga dag på jobbet sen i januari 2011, så det är precis ett år sedan. Shit vad tiden går fort. Om en och en halv månad är min lilla skrutt redan 1 år!

När familjen vaknade igen städade vi ut den mesta av julen, vill inte ta bort stjärnor och sånt i fönstren än eftersom det fortfarande är så mysigt när det är så mörkt ute men tomtar och granen åkte ut idag.

Mira passade på att smaka på granbarren och dom var tydligen goda eftersom
hon blev jätte arg när man tog det ifrån henne.


Nova tyckte det var väldigt roligt att hjälpa till och som ni ser så gör Nicke
lite annorlunda med granen innan den åker ut. Man får tydligen inte barr överallt då =)


Idag var oxå en stor dag för Nova, hon blev bjuden på sitt första riktiga barnkalas, om barnet själv ville
fick det vara där själv utan mamma. Tror Nova är blyg ibörjan men sen får jag nog gärna åka, det kommer att vara 16 barn i 3 timmar, så dom lär ha att göra.

Nu ska jag gå å mysa i soffan, ha en fortsatt bra söndag!
Hej hopp...

2012 året som vi blir 30! år

Av någon anledning började Nova prata om att bowla häromdagen, så idag tog jag med mig hela familjen till Superbowl så vi kunde ha lite skoj. Min syster var där med sina barn och en kompis till henne med sina barn. Nova tyckte det var jätte roligt och det var verkligen kul att göra nåt hela familjen, ja Mira var också med och hon stortrivdes med att hoppa från famn till famn. =)
Eftersom det var så kul med bowling så la Novs till det till sin Lista på grejer som hon ska göra när hon blir stor (läs 4 år) Hon ska brottas, spela fotboll, gå i simskola och dansa.


Efteråt hann jag, Linda och Mira med att gå på lite möbelrea men vilken usel rea det var, blev inte sugen på att köpa mycket direkt och tur var väl det för jag vill ju inte lägga pengarna på möbler just nu. Har blivit väldigt sugen på att kanske försöka spara undan lite nu så vi kan åka på någon semester hela familjen, typ januari 2013 men man måste ha något att se fram emot eller hur?

Satt och kollade i min kalender, 2012 kommer verkligen bli ett händelserikt år för mig. Nästa vecka är jag tillbaka på mitt gamla jobb för att jobba på fredagarna, Nicke ska vara hemma och vara pappaledig. Tror det kommer bli hur bra som helst. Den 18 feb kommer jag att åka på Kick-off med POMPdeLUX i Köpenhamn och det ska bli såå kul!
Den 20 feb släpps kollektionen för POMP så då kommer jag att vara fullbokad på kvällarna och lite på helgerna.

Året 2012 är också det år när jag och väldigt många av mina vänner kommer att fylla 30! år. Så jag hoppas på många roliga fester =)







Några av mina vänner som fyller 30 i år.

Kram kram


2011/2012

Nyår firade vi hemma hos oss med några vänner. Skulle först bara vara vi och ett par till och deras barn men det slutade med att två par till kom och så trevligt vi hade allihop! Gjorde det lätt för oss så vi delade upp maten helt, ett par tog förrätt, ett annat efterrätten och ett par köpte köttet och vi stod för tillbehören. Så skönt att man slipper stå med allting bara för att det är hemma hos oss. Så menyn bestod av:

Förrätt
Mustig tomatsoppa med ostpinnar

Varmrätt:
Helgrillad oxfile med potatisgratäng och sallad

Efterrätt:
3 olika sorters pannacotta med hallontäcke och lite skorpor på toppen.

Barnen åt pommes och korv! =)

Har inga lyckade bilder från kvällen men tack alla inblandade det var toppen!

Lånad bild från; http://www.moneybagsfull.com/2010/05/champagne-facts.html


På nyår insåg jag och Nicke att vi faktiskt firade 6 år som förlovade, Grattis till oss!!

Jag och älsklingen när vi förlovade oss i Boracay, Filippinerna 2005/2006

RSS 2.0