Skrik å panik med guldkant

Usch ja idag har inte varit nån höjdar dag. Jag sover nog si så där eftersom Mira har fått sin första snuva så kan hon inte riktigt komma till ro. Så jag vaknade och var fortfarande trött och Nova vaknde tydligen gnällig. Hon hade kanske oxå sovit dåligt??? Gnället fortsatte en bra stund eftersom hon gärna ville ha en kompis att leka med idag men när mamma och Mira har besökstid på bvc halv 2 så förstör det lite.. Vi löste det iaf bra så Nova fick leka med min goa systerdotter som alltid ställer upp och Nova blev som en helt annan tjej.

Bvc träffen var väldigt givande. Min "mammagrupp" var där och så hade dom bjudit in en psykolog och så satt vi och pratade om vart dom små liven är i sin utveckling just nu och om det var nåt särskillt vi ville ha råd och tips om. Mira blev snabbt klassad som bulldoser, ålade sig runt till alla de andra barnen och provsmakade på alla leksakerna. Såg riktigt roligt ut. Så när jag berättade att min lilla tjej bara vill leka på nätterna så förstod nog alla vad jag menade. Psykologen och bvc-sköterskans råd var helmörkt i rummet och att hon ev ska sova i ett eget rum så hon kan komma till ro och att jag inte ska vakna av alla små ljud som hon har för sig. Jag tycker det känns jätte tidigt att flytta ur henne ur rummet men kan det hjälpa så kan det ju vara värt ett försök? Tänkte i så fall att Nova och Mira ska dela rum, Nova har ju väldigt behov av att ha någon i rummet så det kanske blir jätte bra? Kom gärna med tips och ideér.

Men dagen idag har inte bara varit helkass, jag fick veta min löneökning som börjar gälla från och med september, inte jätte mycket med det är ju alltid nåt =)
Kanske kan göra 2-3 kr om dagen från försäkringskassan =)
Och så kom ett paket på posten från min första vunna aktion på tradera, en helt ny Nova star tröja i Novas nya favorit färg klarblå! Hon blev hur glad som helst =) Därefter kunde jag oxå åka och hämta kläderna som jag hade beställt från Me & I, riktigt fint alltihop! Visar bilder imorgon på mina fynd!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Regn regn å åter regn

Så idag har vi inte gjort mycket.. Rensat lite lådor, var lite pedagogisk och har nu gjort en Nova låda och en Mira låda i hallen, det är mest för att hålla reda på vems mössa eller vantar det är. När Nixon kom hem hade jag gjort en "meny" för veckan och så åkte vi in till Hajen och storhandlade. Inte det roligaste man kan göra men så himla skönt när det är gjort och så vet man ju vad man ska äta resten av veckan oxå. 

Vet hur tråkigt det kan vara att komma på vad man ska äta så jag tänkte tipsa om vår "meny" denna veckan. Jag har inte testat alla recept än men det lät gott..

Måndag: Örtagårds kyckling
Tisdag: Fransk vitlöksfisk
Onsdag: Köttfärslimpa och potatis
Torsdag: Kräftsoppa
Fredag: Fredagsmys!!! Tacos

Dagens recept:
4 personer.

Detta är en av min mammas paradrätter. Kyckling i en krämig och god sås. Smakar gott med ris och lite vinbärsgelé.

Servera med blomkålsris för en LCHF vänlig variant, mums.

Ingredienser

1 grillad kyckling
100 gr margarin/smör
2 msk senap, 1 msk fransk och 1 msk vanlig
2 msk soya
1½ tsk stött grönpeppar
2 dl grädde

Skär kycklingen i små bitar och stek I smoret.. Blanda alla ingredienser till såsen. Rör ihop allt och låt puttra på spisen i 10-15 minuter.

Tips! Vi tyckte de blev lite för mycket senapssmak och det hade varit gott med tex lite paprika ihop med kycklingen men annars var det gott och väldigt enkelt och snabbt att göra..

Gick in en snabbis när Nicke nattade Nova och skrattade så när jag lyssnade på dem. De hade lite ovanlig kvällsläsning i form av Hemglassbilens reklamblad, så nu har dom bestämt hur mycket och vilka glassar vi ska köpa nästa gång Hemglassbilen kommer och så ska vi bli klubbmedlemar =) Dom älskar verkligen glass!!

Fick precis ett väldigt trevligt mail där det stod att jag hade vunnit 3 st namnnappar!! Inte ofta man vinner nåt så jag blev jätte glad. Jag anmälde mig på en blogg( http://glamourmamman.blogg.se/) som jag "ramlade" in på och vips hade jag vunnit. Det behövs inte mycket för att man ska bli lite extra glad =)



Ha en fortsatt trevlig måndag!
Kram

Mysdag...

Dagen idag har bara inburit mys från början till slut och då menar jag inte att vi bara har suttit i soffan under massa filtar. Utan dagen började med frukost med frallor och levande ljus eftersom det var ett sånt busväder ute så vi inte vågade ha lamporna tända. Älsklingen säger att dom lätt kan gå sönder då och det är ju bäst att göra som han säger =) Därefter gick vi till Skällinge marknad och fick inhandlat två fina mössor som min jobbarkompis Hanna har gjort. Jag sprang sedan in och ställde mig och gjorde våfflor, fick frågan förra året om jag kunde ställa upp att göra det i en timma och visst inga problem, så i år blev det likadant. Känns alltid bra att ställa upp lite...
Efter marknaden tog mamma med sig Nova på Loppis och McDonaldsbesök så jag, Nicke och Mira har mest bara tagit det lugnt. Och ett spontanbesök har vi hunnit med oxå från familjen Frejmo, alltid lika trevligt när folk kommer och hälsar på. Så nu väntar kvällen med pizza och chips, passar väldigt bra när vi ska ha Kevin och Eddie på övernattning.

Visar bilder på de fina mössorna som jag köpte och på bröllopskortet som jag knåpade ihop igår kväll.



Måste ju visa min fina tiger oxå!
(25?-års jubileum på Mcdonalds)

6 månader!

Idag är mitt lilla hjärta 6 månader, ett halvt år. Det är helt otroligt vad snabbt det går, det känns som igår vi var på förlossningen och fick se henne för första gången.
Mira några minuter gammal. Hon föddes kl. 02.22 den 26 feb 2011




Mira 6 månader

Dagen har vi mest tillbringat hemma och tillsammans med barnens mormor.
Vi var ute på en promenad och Nova fick köpt sitt fredagsmys och så bjöd vi
mormor på köttfärsås och spagetti. Nu har älsklingen kommit hem så nu blir det
fredagsmys för hela slanten!



Trevlig fredag på er allihop!!

Tractor pulling, kräftskiva och förskola!

Helgen har sprungit förbi som vanligt men jag har hunnit med att träffa en kär vän, Vivi. Jag åkte till Karl-Gustav för att träffa henne och där var det Byafest, vilket innebar tractor pulling, lite karuseller och uppvisning av gamla bilar m.m. Det var så himla kul att träffa henne, vi ses inte så ofta men alltid lika kul att träffas.
På kvällen var vi på kräftskiva hos Jocke och Petra. Mycket trevligt och vi satt ute hela natten, vi gick hem vid 01.30 men då var det ganska kallt. Det känns att hösten är på väg.

Igår var hela familjen helt slut och jag kom nog på den sämsta idén på länge. Vi åker till Ge-kås slänger jag ur mig. Jag är tvärtemot de flesta för jag gillar verkligen inte att vara där men ibland känns det som ett måste och eftersom Nicke kunde tänka sig (lite mot sin vilja kom det fram lite senare) så tyckte jag vi kunde ta det igår så är det gjort. Nu i efterhand var det väldigt skönt att ha det gjort men jag kunde ha valt en bättre dag men men gjort är gjort.

Idag börjar för de allra flesta allvaret igen med skola och arbeten. Vårt allvar har inte riktigt dragit igång än men nästa vecka börjar Nova förskolan igen. Då har hon varit hemma med mig och lillasyster i ett halvår och jag måste säga att det är ett av mina bästa beslut som jag har gjort. Att ha henne hemma med oss. Jag tycker att det har resulterat i en jätte bra syskonrelation och med de menar jag inte att barn får en dålig syskonrelation bara för de har 15 timmar på förskola men jag tror aldrig att Nova har känt sig å sidosatt för att hon har fått en lillasyster. Men jag tror att hon hade gjort de om hon hade gått på förskola redan från början. Nova har verkligen gillat att vara hemma och vi har ju haft att göra så hon har varit sysselsatt. Nåt annat som har passat mig perfekt är att inte ha tider att passa. Med två små barn är det ju inte alltid så att man får sova på nätterna och då har det varit gott att ta igen det på morgonen. Så om det är någon som läser detta som funderar på att ha hemma storasyskon när det kommer små syskon, tveka inte att utforska möjligheterna för att kunna göra det. Man får som förälder tyvärr kämpa lite själv men det är värt!! Nu är det ju som sagt dax för Nova att börja igen och det ser hon fram emot. Hon tycker att det ska bli spännande att träffa alla kompisarna igen. Och för mig känns det helt lagom att hon börjar igen, hon vill ha lite mer utmaningar nu än det hon hon får hemma med mig.

Nu ska jag ta tag i att försöka rensa vår klädkammare. Min största önskan just nu till hemmet är helt klart en garderob till tjejerna. Jag har deras kläder på 3 olika ställen och tycker det är svårt att få en överblick över vad dom har och inte har. Så nu får jag väl börja spara =)


Det är detta fina skåp som jag vill ha....

Oj glömde helt av att berätta att för er som undrar så drar barngympan igång den 5 september kl 16.30-17.15. Den gympan som jag och Monika leder är förälder-barn gympa för barn 1-4 år!

Ha en bra måndag!

Fredag

Har inte skrivit på några dagar och det beror mest på att pappa har lånat min kamera och för att vi inte har kunnat göra så mycket när Nova är krasslig. Insåg idag iaf att det hon mest mår dåligt av är hennes hemska hosta, hon hostar så att hon kräks. Inte så konstigt kanske med två föräldrar som har extremt hög kräkreflex. Usch nog pratat om det, jag hoppas bara att hon blir bättre snart. Hon sa innan hon somnade "mamma jag går (mår) fortfarande inte bra". Hon är för söt!

Vi kom iaf en sväng till stan idag och har fått inhandlat en overall och vinterskor till Nova, Teamsportia hade ett bra paket pris. Så nu har båda tjejerna redan vinterkläder, saknas nog nästan bara mössor. Känns så skönt att det redan är avklarat! Fick ju även köpt en fin adidasjacka till mig själv och strumpbyxor till Mira. Ska visa mina fina "fynd" så fort jag får tillbaka kameran.

Nu ska jag och älsklingen sätta på vad Nicke kallar "en Yvonnefilm" så jag väntar med spänning för att se vad det är för nåt. Förmodligen en kärlekskomedi, det är min smak =)

Ha en trevlig fredagkväll!

Lekstund

Har inte haft nåt kul att berätta de senaste dagarna då vi mest har varit hemma eftersom Nova har varit lite krasslig. Hon har haft feber som verkligen har gått upp och ner hela tiden. Men igår kväll hade vi iaf besök av Emelie, Martin och deras lilla Melissa. Vi har försökt bestämma nåt hela sommaren men vi har inte fått ihop det, så igår kom dom hit och åt lite mat. Vi bjöd på det som vi bjöd på cykelfesten som blev väldigt lyckat och det blev det igår oxå =) Vi hade jätte trevligt och vi hoppas att det blir fler sådana kvällar.

Idag har vi mest varit hemma, Nova var mycket bättre så vi gick till lekplatsen. Jag och Nova lekte medan vår fotograf (Fanny) föevigade oss =)





När Mira föddes fick hon de här fina skorna av Fanny och jag har längtat
tills hon kan använda dom. Dom är nog 2 storlekar förstora men det funkar
bra ändå, så idag var det premiär! =)

Imorgon hoppas vi på att Nova är på topp för då ska hon träffa sin bästis Thea.

Sov gott allihop!




10 augusti 2011, Mira 5,5 månad

Idag har vi haft en mysdag! Började med att ta det lungt på förmiddagen sen åkte vi in till Anette och tog en kaffe. Därefter begav vi oss till Läjet till Tre toppar och åt glass, tyvärr var det väldigt blåsigt så vi fick sitta inne. Men det var väldigt smarrigt med glass!

Nu på kvällskvisten blev det en stor dag för Mira och hennes mamma. Mira har sedan hon kom ut varit envisare än synden och jag satt i soffan och studerade henne när hon försökte kämpa sig fram till sin napp som låg 1 meter bort och vips hade hon ålat/krypit fram till den =) Lillan är ju bara 5,5 månad! Det roligaste var att jag lyckades få med det på film så Nicke kan få se det när han kommer hem. Detta firar vi med ugnspannkaka, såna onyttigheter blir det inte sen när jag ska börja mitt nya liv så det är bäst att passa på =)


Mira in action...!!!!



Pratade med Nicke precis och han sa: "visst var det 2 år sedan exakt som du ringde
och sa att Nova hade lärt sig gå??"
Det var det, när han är och jobbar på Tattoo händer
det mycket med tjejerna, tur att jag hann filma.

Kram på er

Trött...

Idag vaknade jag trött och hade ont i ryggen. Mira sov väldigt oroligt inatt, tror hon vaknade 4 gånger. Tror att det beror på att hon håller på att få tänder och sen sover Nova jämte mig (gör hon ju allt som oftast men det är extra mysigt att ha henne bredvid mig när Nicke inte är hemma). Och av någon anledning har hon legat näst intill på mig hela natten.. Så det är nog anledningarna till att jag kände som jag gjorde när jag vaknade. Men vad gör man när man är själv med barnen, det är ju bara till att gå upp och brygga starkt kaffe så man piggnar till. Tog en tripp till Bvc för att diskutera lite om Miras mat, fick rådet att testa att ge henne välling blandat med ersättning så kanske hon sover bättre, så jag håller tummarna för det inatt. Sen trodde dom precis som jag att det berodde på tänderna så det är nog bara att härda ut.

När vi hade ätit lunch begav vi oss till rasta och plockade upp mina båda systrar och åkte till Ikea. Det roligt att bara hitta på nåt, för shoppa kan man ju knappt säga att vi gjorde. Men jag säger som Anette: vi kollar bara vad som finns så åker vi upp en annan dag när man har tänkt på det lite och handlar istället. Så fungerar jag nästan alltid, det är därför jag har svårt för att handla förutom kläder till tjejerna det är roligt och dom passar ju i allt. =) Nova tyckte vårt bästa köp idag var kritor till henne så hon kunde måla vår gata fin, bjuder lite på hennes konstverk.


Nä gott folk nu får jag nog sova ifall Mira känner för att vakna snart.
God natt!

Lördag

I lördags var det årets fest. Jag ser alltid fram emot Skällingefesten (utedansen) tror inte att jag någonsin har haft tråkigt på de festerna. De annordnas en gång per år och är på Skällinge fotbollsplats. Det ställs upp långbord och byggs en scen där Varbergs Boys spelade i år och runt om alltihop är det flera öltält. I år kom det 400 matgäster och ca 100 stycken efter maten. Och för er som undrar så är det inte bara Skällingebor på dessa festerna utan väldigt blandat folk.

Kvällen började med att Fanny tog barnen, känns alltid väldigt bra när hon passar dom. Hon tycker det är roligt och dom älskar att vara hos henne. Ett stort plus är ju att barnen då är i Skällinge så om det skulle vara nåt så är jag inte så långt borta och så kunde jag ju gå och hämta dem på natten sen oxå. Känner inte att jag vill lämna bort Mira över natten än eftersom hon inte sover helt utan att vakna mitt i natten.
Sen gjorde vi oss iordning och Anette och Lars kom hit en stund innan så vi kunde njuta av den fina kvällen.



Så här kan det se ut på Skällingefesten!

Insläppet, det var lång kö när man skulle gå in..
Senare under kvällen satt även jag i kassan och hjälpte till lite.

Varbergs Boys


En del av Flexab gänget, pappa brukar vilja avsluta sin säsong genom att
bjuda sina anställda att få gå på denna fest. Det är mycket uppskattat!

Redan vid första låten brukar folk stå på bänkarna och sjunga.
Gillar att alla är på så glatt humör
Avlutar med en bild på mig och min syster..


Lite hemma fix

Igår hade vi lite av en fixardag här hemma. Jag myste och lekte med tjejerna, lagade mat och rensade ogräs (det vanliga så att säga) och Nicke grejade med lekstugan. Det känns skönt att man kan se ett slut på det nu men det har varit roligt att följa oxå. Det märks att många andra tycker det är roligt oxå och Nicke har fått mycket beröm för hur fin den är. Det är jätte kul att höra!! Ser fram emot att inreda den och att se Novas min när den är helt klar, hon verkligen längtar efter att få leka där inne och få bjuda sina kompisar på fika =)

Efter mycket fix här hemma tog vi en paus och gick hem till pappa en sväng för vårt första dopp i poolen i sommar. Inte helt fel med 36! gradigt vatten, det är nästan lite väl varmt men båda tjejerna var väldigt nöjda med detta.


Nova och Morfar!



Sen bar det av in till stan, jag vill köpa något nytt att ha på mig på utedansen som vi ska på imorgon. Har sett fram emot denna festen (det bir ju inte att man går på direkt mycket fest som småbarnsförälder). Så imorgon hoppas vi på strålande sol och ett glatt humör hos alla 400 som ska dit =)
Väl inhandlat en klänning som passar min "nya" mammakropp (ska göra någonting åt den snart är tanken) så gick vi till Harrys hela familjen och åt med Jonas. Väldigt trevligt, tog dock väldigt lång tid att få maten men det kompensserade vår trevliga servitör upp, tjejerna fick var sin Harrys nalle så dom var helnöjda.
Tack Jonas för trevligt sällskap!


Detta var klänningen som jag hittade. Har lånat bilden från
Marinavarberg.se

Idag har inte hänt mycket, natten var halvkass så jag vaknade med världens huvudvärk så för min del har jag inte fått många knop gjorda. Fick iaf fika besök i eftermiddags så jag slängde ihop en ananspaj lite snabbt.
Och nu gjorde vi lite skåprensning inför fredagsmyset så det blev kycklingklubbor, vitlökskroketter och bearnaisesås, helt okej fredagsmat.


Nova och Mio i eftermiddags. Bilden är lite suddig eftersom dom inte kunde
stå still i mer än 2 sekunder...

Avslutar kvällen med det bästa Nova vet. Hela familjen samlad i en soffa med en skål godis i mitten. Hennes kommentar idag "kom pappa så har vi mysigt"..(han skulle sätta sig i soffan tillsammans med Nova, mig och Mira)

Trevlig fredag på er allihop!


Semester...

Skriver lite olika blogginlägg idag eftersom det inte har blivit så mycket bloggande. Efter legoland var tanken att vi skulle åka till vänner i Stockholm men eftersom Nicke forfarande inte kände sig helt bra så valde vi att stanna hemma. Vi vaknade till en härlig sommardag och strax efter vi hade vaknat ringde min syster och undrade om vi skulle med till havet. Självklart följde jag och tjejerna med man får ju ta till vara på när solen är framme. Dagen avslutades med en god middag hemma hos systeryster, kändes helt okej att vara hemma igen =)

Igår åkte vi till vårt årliga besök på Borås djurpark med Carro, David och Charlie. Vi kollade vädret och det såg bra ut men väl uppe i Borås öppnade sig himlen och det kom hur mycket regn som helst. Vi ändrade planerna att grilla korv till middag och åkte istället till Mc Donalds, när vi hade ätit klart hade de slutat att regna så vi åkte vidare till djurparken. Det var dock ganska varmt hela dagen så djuren var inte alls roliga men Nova och Charlie hade roligt i alla vattenpölar och lekplatser som fanns där..


Nova var överlycklig när hon fick rida!

Idag har dagen mest bestått av att måla lekstugan. Vi tog ett break mitt på dan för att gå ner en sväng till sjön, det är verkligen guld värt att ha den så nära.


Nu är vårt Mini hus ( Mini Villa Månsson) snart färdigt. Det som saknas är plåt till taket, fönster (kommer v.33)
och råspåt invändigt. Jag tror att Nicke hinner färdigt invändigt innan han åker på måndag och då kan jag börja inreda, ska bli så kul!!! Sen är det bara för Nova att börja leka.

Har sett att många är inne och läser bloggen men jag har förstått att det är lite svårt att veta hur man ska lämna kommentarer, jag vill gärna ha kommentarer så gör så här:
1. efter ett inlägg längst ner så står det "Kommentar" tryck där.
2. Skriv nåt kul och tryck på "skicka kommentar"
3. Klart!

Kram på er

Några fantastiska dagar på legoland

I torsdags bar det av med familjen Lundquist/Andersson till Legoland. Resan började sådär eftersom Nicke hade legat näst intill hela veckan, för att han hade fått en infektion i en visdomstand. Jag är väldigt glad över att mina visdomständer inte har kommit upp, för de Nicke har haft verkar vara jätte jobbigt. Men vi kom iväg och Nova och Thea var väldigt förväntansfulla..
Resan var betald hemifrån så allt var "gratis"(alla inträden) när man var där, det ända som styrde lite var att man var tvungen att gå på legoland två dar i rad men det gjorde oss ingenting. När vi kom fram valde vi att installera oss i stugan och sedan besöka Lalandia som är ett jätte häftigt vattenland. Nicke var fortfarande dålig så han tog hand om Mira och Sara var med Ellen. Så jag och Manne busade i vattnet med de två stora tjejerna. Det slog mig när vi badade att detta var nog första gången jag gjorde nåt med bara Nova sen Mira kom så det var väldigt mysigt!

På fredagen gick vi till Legoland på vägen dit kunde man både leka i olika lekplatser och klappa får, det var väldigt uppskattat.


Väl framme på Legoland var barnen och framförallt männen väldigt glada, mest Nicke tror jag =)
Inne på legoland är det uppbyggt i olika världar, den första är uppbyggd av små hus, kanaler med båtar, flygplatser och mycket annat.


Nova var mest fascinerad av att hon hittade en liten glassbil bland alla små
figurer.

Nova och Thea ville åka på djungelsafari med sina pappor, ni kan ju själva se på
bilderna att deras pappor har minst lika roligt =)

Manne filmade hela resan..


Fin bild på mor och dotter. Jag kan fortfarande inte förstå att jag har hittat
en vän som är så lik mig själv...Säger som Sara säger: det måste vara ödet =)

Här hade dom byggt upp massa fina hus som skulle föreställa Norge.

Nova har svårt för att somna på dagarna när det händer mycket men hon behöver
det verkligen. Här somnade hon på Nickes axel när de stod i kön i en karusell...

Glada pappor och döttrar när de väntar på att få åka karusell.

Novas favorit färg för tillfället är blå. Så hon ville bli en blå tiger. "Du behöver inte
vara rädd mamma, det är bara jag Nova" Hon är för söt...

Thea ville vara en rosa tiger.

Mitt söta lilla charmtroll, denna lilla tjej är näst intill glad jämt.

Papporna hade skit kul. Nova sitter i mitten och har inte alls lika roligt,
hon var blöt från topp till tå.

På söndagen checkade vi ut redan kl 10 och båten gick inte förän 23.50 så
vi hade hela dagen på Lalandia och Monkey Tonkey land (ungefär som busfabriken)


Avslutar med en bild från när Mira och Ellen fick mysa tillsammans på Lalandia, inte helt fel med såna vagnar till små tjejerna. Kan varmt rekommendera Legoland och jag hoppas vi kommer dit snart igen!!!


RSS 2.0