Det värmer i mamma hjärtat..

Det 2 senaste veckorna har varit oerhört intensiva av både POMPdeLUX och inskolning, för vår minsta lilla tjej. Inskolningen går hur bra som helst och hon har fullt upp med alla saker som finns på förskolan. Hon har nog kommit och suttit hos mig 1 gång på två veckor, så det känns bra. Hon är en trygg liten tjej, som älskar när det händer saker så det här kommer passa henne perfekt. Men stora syster hade också en bra inskolning en blev ledsen i 2 månader efter att inskolningen var klar, när hon verkligen insåg att hon skulle bli lämnad! Så jag vågar inte ta ut något i förskott!!
 
I 2 veckors tid har också POMPdeLUX hållt på. Det är kul och hur mycket som helst att göra. Det är så roligt att komma hem till alla glada och förväntansfulla mammor.  Synd bara att det tar så många timmar varje gång. Jag har varit helt slut på kvällen när jag kommer hem. Men det känns ändå väldigt kul!
 
Igår var en "fantastisk" dag. Med facit i hand var jag nog lite optimistisk när jag tryckte in allt på samma dag. Och jag var medveten om att det inte var jätte bra planerat men ibland blir det så här....Vi började dagen med att gå till förskolan, hem en vända efteråt och sen vidare till BVC. Mira skulle på 18 månders kontroll och har nu fått ett OK i rumpan =) och fick en vaccinationsspruta. Det var ingen hit! Sen var det Novas tur att få en påfyllning av Havrix så nu är hon skyddad i minst 20 år. Inte dåligt! Men hon brukar inte tycka att sprutor är så farligt men denna gjorde det och hon fick även blåmärke.  Vidare till tandläkaren för att laga en hål, brukar gå hur bra som helst utan bedövning. Men denna gången behövdes det och sprutan kom fram igen. Å vad ledsen hon blev men jag lyckades lugna henne och hon fortsätter och ligger blixtstilla. Har nog aldrig fått så mycket beröm för Nova och jag kände mig så oerhört stolt!!!! Hem igen och avlusa Mira för det hade hon ju givetvis hunnit dra på sig på förskolan.. Så denna dagen tycker jag inte vi gör om mer... Men jag var fantastiskt stolt över mina modiga tjejer!!!

Nu ska jag gå och nana för imorgon är min första arbetsdag på 1,5 år om man bortser från mina stackars fredagar i våras. Önska mig lycka till!
 
Go´natt!

Bloggtorka...

.. ja det har jag men jag ska bli bättre, gillar ju att skriva här. Idag började ett "nytt" liv. POMPdeLUX drog igång och det började med ett öppet hus här hemma. Det blev några stycken som kom, så jag är nöjd! Men imorgon är en stor dag, min lilla Mira ska börja i förskolan tillsammans med Nova. Det har redan gått 1,5 år och jag fattar inte vart tiden tog vägen. Uppdaterar imorgon hur det gick. Natti natti

vibrerande tunga??!

Har under en tid haft ont i ryggen och i axlarna, detta har jag lidit av sedan jag var ca 20 år så det är inget nytt. Men det kommer och går och jag vet att jag känner av det mer när jag är stressad och orolig över saker. Det hjälper till lite nu också att jag inte rör på mig som jag borde, så det är nog nästa sak som jag borde ta tag i. Jag fick iaf tummen ur och gå till en naprapat idag. Hon undrade om jag inte kunde tänka mig att sätta lite akupunktur och det har jag inget emot men hon ville först kolla min tunga?? Jag tittade lite konstigt på henne efter jag räckt ut min tunga och frågade lite skrattande hur jag mådde? Hon sa först Oj hmm, gillar inte riktigt det ordet Oj och helst inte i sådana här sammanhang. Hon sa att jag var frustrerad och hade inte mycket energi. Jag undrade hur hon kunde se det på min tunga, jo det vibrerade tydligen. Det hade jag ingen aning om att den kunde göra. Hon rådde mig att förska sova lite bättre och att vila. En vän till mig föreslog att jag skulle kolla upp mina blodvärden igen eftersom de blev dåligt efter Mira. Men det stämde verkligen när hon sa att jag var frustrerad. Jag har normalt sett mycket tålamod och är en glad person men det senaste har detta inte stämt, så jag får nog göra något åt det. Nåt mer tips kanske än att drick äcklig blutsaft och äta broccoli (om jag nu har dåliga blodvärden vill säga)??
Nu ska jag lägga mig i soffan och vila, ha det så gott!!

Semester??!

Nicke har precis påbörjat sin sista semester innan vardagen sätter igång på riktigt för hela vår familj.Och vad gör man när det nästan redan känns som höst. Jo idag blev det en tripp till hans jobb!! Han har länge pratat med Nova om att hon skall få åka Ringhalståget och det passade ju bra idag. Vi gick runt lite och kollade på deras utställning och sen var det dax att åka tåget. Det var uppskattat av båda tjejerna. För att fördriva lite mer tid åkte vi en sväng till FreePort i Kungsbacka, jag har nog bara varit där 2 gånger tidigare och var lite nyfiken på vad dom hade att erbjuda. Lite nya kaffemuggar och en hårinpackning till mig och nytt bra balsamspray till Novas trassliga hår. Sen blev det ett långt besök på Sova butiken. Hittade en väldigt trevlig försäljare som nog inte hade så mycket annat att göra, så nu har vi fått lite nya tips angående vår stora säng! Vi behöver nämligen både nya sängkläder och bäddmadrass men till denna gigantiska sängen så går den loss på allt från 4000-15000 kr, så det känns som det får vänta lite även om det kan behövas. Vi ska iaf börja med sänggaveln men den har jag varit och beställt hos snickaren som gjorde vår fina trappa till övervåningen. Har ni några tips vad vi kan hitta på nu på slutet av vår semester???
 
Lånad bild från www.vattenfall.se

Årets fest

.. var vi på i lördags. Varje år har Skällinge något som "vi" kallar för Utedansen. Från början var det en fotbollsfest men den har vuxit och i år var det ca 500 st , 390 matbljetter och 90 eftersläppsbiljetter såldes. Det är blandat folk , givetvis en del från Skällinge, Rolfstorp och här runt omkring men jag träffade även folk som kom bl.a från Laholm. Älskar denna typen av fest, man sitter ute och äter mat i långbord. I år var Mats Edvardsson där och grillade från Årnäs Chark. Varbergs Boys spelade musik under maten och redan till första låten står folk på bänkarna och sjunger för glatta livet =) Efter maten är klar "bryts" borden och då är dansgolvet fritt för dans resten av kvällen. Har ni inte varit på någon sån här typ av fest, måste ni verkligen testa det nästa år, det är värt det =)
 
 

Spontan besök!

Det är inte alltid man gillar det men med goá vänner, är det alltid välkommet!
Så idag dök Anna och Jonas (det var deras bröllop vi var på nyligen)och barnen upp. De hade med sig fika så efter fikan blev det liten promenad i Skällinge och efter det dök Nicke upp lite tidigare från jobbet.
Så då passade vi på att åka in till stan och lunchade och åt glass.
Det blev en toppen dag helt enkelt!
Passade på att hämta mitt halsband som blev till fixat. Jag blev både glad och ledsen. Halsbandet blev jätte fint, hjärtat fick jag av Nicke när Nova föddes och ringen när Mira föddes. Så jag ville att de skulle höra ihop. Så det gör dom nu, problemet var att guldsmeden missade att jag hade greverat in Nickes namn på kanten och just i hans namn satte han hänget. Och det gick tydligen inte att rätta till! Det stör mig jätte mycket och jag fick ingen kompensation!!! Är inte duktig på att konfrontera folk så jag funderar på att skicka dit Nicke istället, för han är bättre på sånt än mig.Men så här blev resultatet iaf.
Han är fin min man, som har gett mig dessa fina i minné när det bästa hände i vårt liv. Vi fick våra underbara
tjejer!
 
Lovade igår att visa hur fina forstoringarna blev och nu är den på plats. Som jag har längtat!
Bild 1: familjen när Nova var 6 mån. Bild 2: Nova 15 mån Bild 3: Mira 15 mån
 
Natti natti

RSS 2.0