Livet är underbart...

Ligger i sängen med laptoppen i knät och en tjej på varje sida om mig, måste bara säga att livet är bra underbart för min del just nu. Efter att ha sprungit på en gammal vän på Gekås idag så insåg jag att jag borde vara väldigt glad över hur min situation ser ut. Hon har en liten tjej på 2 år och väntar en till ganska snart tror jag. Hon berättade att hennes kille har varit otrogen mot henne. Så nu skulle hon flytta. Det är nog verkligen det sista jag önskar någon. Som barnsförälder kan vara bra tufft ändå men det ska ju mestadels bara vara mysigt och man vill ju verkligen dela det med någon.

Vi har iaf haft en väldigt bra dag på Gekås tillsammans med Petra och Lian. Är ju inte jätte förtjust i det stället men tar man det bara lugnt och det inte är extremt mycket folk så kan det vara helt ok. Och som tur var tog jag med mig syskonvagnen, så Nova åkte i kundvagnen och Mira och Lian i syskonvagnen så dom kunde somna gott. Är väldigt nöjd med mitt köp av vagn och rekommenderar den varmt till de som har barnen ganska tätt.
Väl hemma gjorde jag ett ryck och städade toaletten och hallen med Mira i selen på magen, det fungerade ganska bra. Kände att det verkligen behövdes. Borde verkligen röja lite nu när båda har somnat men nu är jag ju så trött, får ta det imorgon. Är mer för att hålla ordning än vad alla tror, dock inte lika mycket som min kära sambo men jag tror att han har smittat av sig. Det är väldigt mysigt att vara ensam med tjejerna men det ska ändå bli väldigt skönt när Nicke kommer hem igen och ingen kommer bli gladare än Nova. Som hon pratar om när hennes pappa ska komma hem igen och ha fredagsmys med henne. Det är verkligen veckans höjdpunkt! =)

Måste ju berätta om att jag har börjat sälja lite på Tradera, tar lite tid men det är skönt att bli av med lite från garderoben. De två första försäljningarna gick inte så bra eftersom jag hade dålig koll på frakten men nu går det riktigt bra.

Sov så gott, nu ska jag krypa ner hos mina små tjejer.


Vi tar dagen som den kommer...

Idag tar vi det lugnt. Efter att ha två tider inbokade och en sväng till hajen igår med trötta barn, så är det skönt att bara vara idag.

Morgonen började bra med att jag och Mira fick ligga och dra oss medan Nicke och Nova gjorde blåbärscones. Dom var riktigt goda även om dom inte såg jätte aptitliga ut när dom var lite lila..
Sen gjorde Nicke sig i ordning för att åka till Oslo till en kompis och fira hans födelsedag, så nu är jag och tjejerna ensamma tills på söndag. Vi ska mest bara mysa och bara vara. Båda två har somnat så jag sitter och tar det lite lugnt med en kopp kaffe. Vi ska ta en vända till affären sen för att posta min första försäljning på tradera, det är mycket jobb för lite pengar men dock skönt att få rensa lite i garderoben. Jag har ju mycket som bara ligger där och aldrig används och då är det ju bättre att få iväg dom till någon som tänker använda det.

Skriver nog lite mer ikväll istället, ha en bra dag i solen!


Mira 2 månader

Idag är min lilla tjej 2 månader. Säger som alla små barnsföräldrar säger "Shit vad det går fort". Vi börjar känna varandra mer och mer och lillskruttan har börjat skratta och hon älskar att "stå". Jag försöker verkligen ta vara på tiden och det var en anledning till att jag började blogga igen. Jag insåg att jag blev bättre på att plocka fram kameran och dokumentera händelser då.

Tjejerna är ganska syskonlika men det börjar mer och mer synas att

Mira är ganska lik Nicke.

Pappa upp i dagen!

Måste bara visa hur fin Nova blev i kläderna som hon fick av Vivi


Sommarvärme

Hade en mysig påskafton igår hemma hos min syster Anette. Vi hade med köttet och dom stod för förätt, tillbehör och efterrätt, det är väldigt smidigt när man kan göra så. Drack min första cider på jag vet inte hur länge, det var grymt gott! Det blev en sen natt och idag har det varit fullt upp så Nova slocknade vid halv 7. Mira har precis slocknat på min arm, jag börjar bli väldigt duktig på att skriva med en hand. Hon är oerhört sällskaplig och vill helst inte ligga själv...

Idag har vi haft väldigt trevligt fika besök. Vivi är hemma en sväng från Stockholm, så himla roligt att träffa henne, vet inte när det var senast. Ska kolla på tågbiljetter idag och försöka bestämma när vi ska åka och hälsa på i Stockholm. Jag har ju sagt det hu länge som helst. Även Coffe var hemma på besök med sin son Leon och hans flickvän Caroline. Samtidigt var Iren och Anders och deras barn här och gratulerade Mira. Så altanen var full med folk med det är så oerhört trevligt med fika besök och vädret kunde ju inte bli bättre.

Tror att alla som har tänkt komma och gratulera Mira och Nova nu har varit här och jag måste verkligen tacka alla vänner och släktningar för alla fina presenter!! Nu har dom båda två uppdaterade garderober och deras mamma är överlycklig =)



Lunch hos mamma

Det härliga vädret fortsätter och det är hur underbart som helst, det märks att alla länge har väntat på denna värmen.

Dagen idag har mest bestått av att äta lunch hemma hos mamma tillsammans med familjen Bengtsson. Alla 3 som varit iväg på resa har nu kommit hem och dom har haft det jätte bra. Skönt att det gick bra för Fanny på hennes första resa själv utan föräldrar även om det hände några missöden. Linda och Kevin hade också haft det bra med ett fullspeckat schema.
Innan vi åkte till mamma ville Nova bli klädd som Påskkärring, så himla söt! Riktigt stolt var hon att få ha det på sig, hur man nu kan bli så glad över att få svarta fräknar i hela ansiktet men det var hon =)
Mira har haft en mindre bra dag, det är nog jobbigt med den här värmen och så har hon nog lite magknip stackarn. Det har hänt mycket den senaste veckan med henne, hon skrattar för fullt när man pratar med henne och hon vill vara med hela tiden.

Väl hemma från mamma ville Nicke gå bort till pappa och hjälpa honom med en grej, som vanligt skulle det gå ganska fort men jag ringde vid halv 9 och då var det "bara" 10 minuter kvar men han är inte hemma än (22.35) Men jag vet ju hur pappa är, han kan säkert inte sluta prata =)
Men det är ganska skönt när hela huset är tyst så nu ska jag nog sätta mig och kolla på nån bra film.
Trevlig påsk alla!!

Påskledighet...

Igår åkte jag och tjejerna ner och hälsade på våra Bästa vänner i Skåne. Vi har alltid lika roligt när vi ses, vi började med att fika och tjejerna lekte lite. Sen packade vi snabbt ihop oss och åkte till något som heter Hembygdsparken. Måste säga att jag tycker det låter väldigt intetsägade med de namnet men det stället skulle vi verkligen ha i Varberg. En oerhört fin lekplats som hade det mesta både för små och lite större barn, djur (hästar, kaniner, grisar m.m) en liten karusell, ett ställe att köpa glass och våfflor och en restuarang. Det var väldigt trevligt men vi märkte snabbt att våra 3 åriga tjejer har mycket myror i brallan så det var inte alltid så lätt att hålla koll på dom =)

Det är alltid lika kul när vi ses så det är inte konstigt att vi verkligen försöker anstänga oss för att träffas så ofta som möjligt! Tack familjen Lundqvist/Andersson för en mycket trevlig dag. Beställde föresten vår sommarsemester idag som kommer gå till Legoland och Lalandia och dit åker vi givetvis tillsammans med familjen från Skåne! Längtar redan..

Idag har Nicke varit ledig från jobbet så vi åkte in till stan hela familjen för att göra en del ärenden. Sen åkte vi till Anette för att Nicke skulle vara lite datasupport. Nova blev överförtjust när hon märkte att dom hade plockat fram sin stora studsmatta. Vi har funderat på att skaffa en sån själva men trodde inte att hon skulle vara intresserad av de än på nåt år men tji fick vi. Men en sån får nog vänta ett tag till iaf för dom är ju svin dyra!!!
Väl hemma hjälpte Nova Nicke att måla lådan som Nicke har tillverkat till alla leksaker vi har utomhus, det blir kanon fin! Själv ställde jag mig med maten, Nicke hade hittat ett bra recept på en Tacotårta med kyckling, den kan verkligen rekommenderas. Det gick fort att laga och var väldigt gott!

Lägger upp receptet här nedanför:

Tacotårta med kyckling

För 4 personer.

En annan variant av tacotårta som är försvinnande god...

Tacotårta med kyckling
Källa: matklubben.se
Uppladdad av: Vxlhaxan

Ingredienser

1 grillad kyckling
200 g philadelphia ost
2 dl crème fraiche
1 brk tacosås
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt bacon
Tortillabröd
Riven västerbottensost

Gör så här

Blanda philadelphia osten, creme fraiche och tacosås. Pressa ned vitlöken i blandningen. Rensa och dela kycklingen i små bitar blanda ned i röran ovan. Stek bacon och rör ned.

Ta fram en rund ungsform med avtagbar kant och vava tortilla bröd och fyllning. Börja och sluta med tortilla bröd. Toppa med ost. Servera med sallad
Ugn 225 grader i ca 20 minuter.      Smaklig måltid!
Sara i full gång =)
Söta Ellen

Nu är våren här.

Vaknade av att det var en riktigt fin vårmorgon, vi skyndade att göra oss iordning för att gå till mitt jobb på påskfest. Detta var väldigt uppskattat från Nova och det verkade som de andra barnen tyckte det var kul att vi kom och hälsade på. På påskfesten hade en mamma varit gullig och gjort fina fågelbon som består av allbransticks, ljuschoklad och i boet lägger man några chokladägg. Därefter var det tipspromenad och på promenaden träffade vi Kvast-Hilda, Nova var väldigt fascinerad av att hon satt fast i trädet och var lite oroad för henne. När Kvast-Hilda sen skulle "flyga" iväg säger hon "Mamma jag vill också följa med trollet". Hon missade någonstans att det är påskkärringar som kommer på påsken och inte Troll =)

Väl hemma var det dax att göra lunch. Tänkte göra mig till lite eftersom min systerson skulle äta här idag så jag gjorde kycklingklubbor och pommes. Detta blev inte så bra som jag trodde då han frågade vart är riset??? Nä det blir pommes svarade jag lite glatt och hans kommentar åh jag som inte gillar pommes. Så kan det gå, jag som trodde alla barn gillade pommes.

Mina tjejer är behov av mycket sömn på dagen. Det är skönt både för dom och för mig. Jag trodde att min stora tjej snart skulle sluta med det men går man och lägger sig med henne så tar det bara några minuter så sover hon. Idag var det ju så fint väder så hon ville inte gå in och lägga sig utan ville hellre sova i sin vagn. Visst tänkte jag, det kommer aldrig att gå men efter 10 minuter sov hon gott. Så nu sover båda tjejerna som stockar och jag sitter här och skriver och viker lite tvätt... Himla skön tisdag!

Ha det så gott i vår värmen!

Ny blogg...

Tänkte ge mig på det här igen. Jag tycker ju det ä väldigt trevligt att läsa andas bloggar
och vem vet det kanske är någon som blir road av att läsa vad jag skriver. =)

Gick precis ut och försökte få in min stora tjej, det är ju såå svårt att komma in och lägga sig
nu när det både är ljust och ganska varmt ute. Fick till svar "men mamma bara en liten stund till, får jag det" och självklart smälte jag så en liten stund till gick bra, vi ska ju inte upp tidigt imorgon. Vi ska faktiskt gå till mitt jobb på påskfest, det ska bli riktigt kul att träffa alla barn och kollegor igen. Det är ju egentligen inte så länge sen vi sågs men i jämförelse med att träffa dom varje dag så känns det som en evighet. Jag saknar dom lite grann... =)

Dagen idag har mest bestått av att Nova ha lekt i den fina sandlådan som hon ha fått av sin farmor och som hennes pappa har slitit med att få i ordning hela helgen. Bra blev det iaf och Nova är överlycklig! Lilltjejen älskar sin vagn så hon har mest gottat sig i den, så jag försökte göra som så många andra gör, sälja saker på Tradera!! Men inloggningen krånglade bara för mig så jag får väl se om jag kan få någon fason på det nu när min sambo kanske kan hjälpa mig.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0