Pappa 65?!

Igår firade vi min kära pappa som fyllde 65, det känns inte som om han skulle vara 65. Tänk att mina föräldrar är såpass gamla, det känns det inte som. I vilket fall så skulle han givetvis få saker som har med åldern att göra. Så vad ska man få när man fyller pensionär??? Jo ett boulset, gå-stavar, en medelålder plus bok, mat till ankorna, stegräknare och självklart ett växthus. =) Han blev faktiskt glad och förstod pikarna bra, han skulle ju själv ta tillfället i akt att ge oss något sådant om det hade passat. Jag kan se honom framför mig när han går där i sitt nya växthus och myser, sånt gillar han. Men pensionär i riktigt bemärkelse lär dröja många år, han har svårt för att släppa jobbet.  Firandet gick till så att vi samlades alla syskon med familjer hemma hos Linda och vandrade tillsammans bärande på alla paket bort till pappa. Där var redan min kära farbror Todde med sin Inger och självklart var Susanne oxå hemma. Barnbarnen gillade att vi retades med honom =)

Överraskningen i bilder...

Min älskade pappa!



Cykelfest!

Var på en super kul och trevlig cykelfest igår. Vi stod för varmrätten igår eller rättare sagt Nicke. Han gillar att gå in för att laga mat om man ska bjuda hit folk. Vi bjöd på lax med ett nöttäcke och till det en varm potatissallad. Det blev jätte lyckat och vi fick mycket beröm för maten och jag fick beröm för mitt lull-lull (blommor och dukning och sånt). =) Vi träffade mycket trevliga människor och det är kul att lära känna skällingeborna lite bättre. Det kändes lite konstigt att lämna tjejerna igår men det är ju tur att jag har min underbara systerdotter som kan vara barnvakt. Det hade gått jätte bra hela kvällen så det känns väldigt bra...

Nä är inte riktigt upplagd för att blogga idag ska nog krypa ner i soffan med lilltjejen och hoppas på att disken har försvunnit till imorgon.

Ha en trevlig söndags kväll!

Vårt lilla underverk...

Igår blev vårt lilla underverk 3 månader. Sjukt vad tiden går fort..
Fick höra på bvc men är hon inte väldigt "stor", hon ser ut att vara 5 månader..
Hmm ja hon är lite före sin tid, undrar om det beror på att jag gick över tiden med henne?
Hon ska vara med hela tiden, ligger på mage å lyfter huvudet jätte högt så hon ser mycket och kämpar för att rulla runt på rygg. Hon ligger aldrig stil och skrattar mycket =)
Man hinner inte med i utvecklingen lika mycket som man gjorde med Nova men det är sjukt mysigt att vara hemma med dessa tjejer även om det kan vara lite påfrestande ibland =)


Är Mira inte trött så gillar hon inte att ligga ner i vagnen men i sittdelen trivs hon bra =)


Har fått förfrågan om jag vill börja jobba en dag i veckan redan till hösten, det hade varit skönt att komma hemifrån lite men det känns svårt att redan börja jobba. Men men jag har ju inte bestämt mig än,vi får väl se hur jag gör. Det bästa är iaf att då får dom vara med sin pappa en dag i veckan helt själva och det är ju väldigt bra tycker jag.

Idag är det kalas dax för lilla Charlie som har blivit 2 år, stora killen. Han önskade sin kalsonger så Nova valde själv häftiga kallingar med Stålmannen på =) Så vi får väl åka in och hitta nåt mer till honom, dock inte lätt att köpa presenter till barn tycker jag. Kvällen ska jag och tjejerna tillbringa själva eftersom Nicke ska grilla med jobbet.

Imorgon är den efterlängtade dagen, det är cykelfest i Skällinge och Rolfstorp. Skällinge har sina maträtter själva och rolfstorp likaså och sen är det en gemensam fest i bygdegården. Vi var på kvantum igår och skulle handla allt som behövdes. Nicke borde nog bli kock i sitt nästa liv, han går in för det här riktigt mycket och han är jätte duktig. Jag tar på mig att göra fördrink och dukning och sånt där lull-lull runt omkring. Fanny ska passa tjejerna, det känns bra att hon är i skällinge och passar dom och dom trivs så bra hos henne =)

Måste visa lite bilder på tjejerna och deras bästa vänner...

Ha en trevlig fredag med mycket fredagsmys!

Full späckad vecka

Pratade precis med min underbara vän som jag inte har träffat på evigheter, hon berättade att hon väntar tvillingar!!! Hur häftigt är inte det??? Och hur skrämmande? Men hon kommer klara det galant, det är jag säker på! Det är verkligen jätte kul att vi får barn samma år igen, jag måste bara bli duktigare på att ta tag i att träffas...

Imorgon ska jag försöka få med mig båda tjejerna till min systers jobb. Dom håller på att jobba med olika sorters skapande om jag har fattat det rätt. Därefter ska vi åka till svärmor och bli bjudna på lunch sen lämnar jag Nova så hon får tillbringa lite tid med sin farmor. Och jag tar med mig Mira till bvc på någon form av mammaträff sen ska vi nog gå en långpromenad! Det ska bli skönt att komma ut och gå lite, Nova ä inte så förtjust i såna promenader...

Har inte skrivit på ett tag för det har verkligen varit fullt upp denna veckan, men jag ska försöka sammanfatta det lite så ni förstår vart bilderna är tagna. =)
I onsdags åkte vi till munkagårdskolan med öppna förskolan. VI gick runt och kollade på alla djuren sen grillade vi korv å hade det mysigt. I torsdags gick vi till mitt jobb (Bikupans förskola), det var förskolans dag och mina arbetskamrater hade verkligen planerat det bra. Man kunde rida på shetlands ponnys, klappa en kanin, blåsa såpbubblor och slå sönder en pinjata full med godis! Barnen var överlyckliga!
I fredags passade vi Novas kompis Felicia i några timmar, det var en utmaning att få med mig alla 3 tjejerna till stan men det gick jätte bra! Förvånad över att jag inte glömde nåt =) Sen träffade vi "farbror" Jonas och han hjälpte mig att hitta kläder till dopet, tack snälla för hjälpen!! Men det blev dock inte en klänning utan två eftersom jag har sån fruktansvärd beslutsångest! Kvällen avslutades med att vi bjöd Linda, Perra och Eddie på hemmagjord pizza. I lördags tog vi det lugnt för att på eftermiddagen åka på två års kalas. Riktigt trevligt!!!
Och igår åkte vi till lekstugan med Carro, David och Charlie. Rikigt bra avslutning på denna veckan!!!

Insåg att klockan blev mycket, så bilderna från veckan kommer imorgon. NI får nöja er med lite bilder från när jag väntade Mira. Känns väldigt konstigt att jag såg ut så här för lite mer än 3 månader sedan...


Dom fina bilderna har min söta systerdotter Fanny tagit.
Ha en bra kväll, go´natt!
Kram


En helt vanlig dag..

Idag bar det av till stan för att hämta Miras pass. Skönt att ha det gjort, så nu ska vi bara fylla i pappren för visum. Ska bli spännande att åka med små tjejerna =) Därefter blev det en snabb sväng på stan å då plingade mobilen till. Vi blev bjudna på spontan fika hos Daniella, Tomas och barnen. Det var riktigt trevligt och barnen hann leka lite.

Samtidigt som jag sitter här och skriver så har jag på "en unge i minuten", lider med henne som ska föda och det känns lite i mig. Det är en fruktansvärt häftig upplevelse och ont gör det men det är det verkligen värt!! Och nu har jag ju min lilla guldklimp jämte mig här i soffan =)

Igår lämnade jag mina två små till min man för att åka på ledarträff. Jag curlade lite för honom och la fram allt han skulle ha med sig när dom skulle gå på kalas, kändes lite som det var en förutsättning för att dom skulle kunna komma iväg. Jag åkte iväg och visste inte vad som väntade eftersom det var hemligt. Så vi träffades vid Rolfstorps affär och där ifrån åkte vi för att åka gokart =) Skit kul men jag är lite feg när det gäller omkörningar, jag var inte sämst och långt ifrån bäst men jag var nöjd ändå. Sen blev det middag på parasollen på Getterön. Det var skönt att komma hemifrån lite och bara släppa allt ansvar med barnen. Tror att det är nyttigt att pappan får testa på att göra allt själv oxå.

Sov så gott, nu ska jag lägga båda mina tjejer i sina sängar så jag får några timmars riktigt sömn.
kram

Trädgård

Har ju insett att med hus kommer ju även saker som är mindre roliga att göra. Tex fick jag för mig att nu måste jag verkligen rensa i de få rabbaterna som vi har. Och när jag väl började var det riktig kul, det blir ju så fint efteråt. Dock inte jätte enkelt med en 3 åring som också vill hjälpa till men till sist fick vi till det =) Det var lite skönt att bara vara ute med Nova å filosofera. Väl klara gick vi in för att hjäla Nicke lite, han hade det inte riktigt lika mysigt. Mira ville bli buren, han försökte göra köttbullar och telefonen ringde hela tiden. Men till sist blev det goa köttbullar i sås med fjärilspasta.

Nu har jag och Mira landat i soffan och hon ligger i jämte mig och jollar så det står härliga till. Hon kommer nog bli lika pratglad som sin mamma och syster =)

Imorgon har vi tider inbokat, Nova ska till doktorn och Mira ska göra pass. Det är bara 1 månad kvar tills vi ska åka till Kina hela min familj alltså 17 personer inte bara 4. Det ska bli så otroligt roligt och en så annorlunda resa. Jag har börjat göra en packlista, känner inte för att glömma nåt till dom så när man iväg på en sån resa men det ska nog gå bra.  Har ni några tips på vad man ska ha med så får ni gärna skriva en kommentar =)

Ha en bra kväll

Lite uppdatering

Nu var det några dagar sedan jag skrev nåt så nu blir det mest bilder =)

Härom dagen åkte vi ner till Halmstad (Busfabriken) för att träffa Bästa vännerna, Sara, Thea och Ellen. Nova och Thea blev överlyckliga och deras mammor oxå som kunde andas ut lite. Dom leker så himla bra tillsammans och hade jätte skoj i flera timmar utan problem. Så detta får vi göra om..


Att vara föräldraledig är jätte skönt men kan också vara ganska tålamodsprövande, därför försöker jag hitta på lite om dagarna så att Nova blir lite stimulerad nu när hon är hemma med mig och lilla syster. De passar mig ganska bra också eftersom jag är ganska social av mig och gillar att träffa folk =)
Men när man har en liten kan man inte alltid se allt som händer när man till exempel ammar.
Hörde härom dagen från Nova: "Mamma, varför smakar de så gott?" Hon satt på köksbänken och hade hällt upp en hel skål med marmelad. När jag kom dit var kommentaren "mamma och pappa behöver inte hjälpa mig, jag kan själv". Och visst det har vi verkligen märkt =)


I lördags var vi på Getterön med picknick från Tovedahls och firade svärmor som fyllde år.
Himla mysigt med picknick i värmen och vi hade gott om tid så Nova hann gunga, åka rutschkana, spela fotboll och strand tennis. Sen åkte vi vidare till flygfältet för att se svärmor flyga segelflyg. Hon uppskattade de väldigt mycket och rekommenderade det till andra. Därefter blev det tårta och kaffe, gott! Men det blev en lång dag för en liten tjej, hon somnade i bilen på väg hem och vaknade igen efter 2 timmar och dagen efter var verkligen ingen hit för henne. Så det gör vi inte om, att hoppa över hennes vila, för hon är inte människa igen förän efter 2 dagar senare.. Stackar liten!


Efter denna trevliga dagen i stan åkte vi hem och gjorde en riktigt god
middag med Olof på besök. Middagen blev grillad fläskfilé, hemmagjorda klyftpotatis,
kall bearnies sås och kryddig ( vet inte vad den hette) sås och sallad. Till efterrätt blev det rabarberpaj!
Riktigt bra avslut på denna dagen!


Imorse ringde mamma och undrade om vi inte ville komma på pannkakor.
De nappade vi på direkt, det är skönt att åka till mamma och bli lite
uppassad. Vi gick en promenad, båda tjejerna somnade då passade jag och mamma
på att dricka kaffe i solen och äta en god kaka. =)

Min underbara dotter!

Ha det gott i solen!

inte hänt nåt...

Det har inte blivit mycket gjort idag. Vi kom iväg en sväng till öppna förskolan.
Efter de tänkte jag röjt bort påsken men Mira har verkligen inte varit sig själv idag och har inte sovit nåt.
Nu har hon äntligen slocknat i mitt knä men det är knappt jag vågar lägga ner henne.

Nä får se om jag kan få nåt gjort idag.

Helgen

Båda tjejerna har somnat och det är tyst i huset. Lillan ligger och sussar sött i sin vaga och stora tjejen ligger faktiskt i sin säng. Hon hade en period för länge sen som hon sov i sin säng men det är ju väldigt mysigt när hon sover inne hos oss, så vi har inte orkat gå inför att hon ska sova i sin säng. Men nu ligger hon inte still längre utan tar mestadels av sängen eller ligger på mig så nu får vi försöka få henne att sova i sin säng lite iaf.

I lördags hade vi en mysig dag med farbror Jonas på stan. Det blev lunch på Harrys, glass på kulingen och lekstund på lekplatsen i socitetsparken. Det får vi göra oftare!!
Och i söndags skulle vi ut och maja med Petra, Jocke och Lian men dom kom med en bättre idé så vi åkte till Öströö fårfarm och hade picknick och kollade på fåren. Det var väldigt uppskattat från Nova men vi får ta en sväng till lite närmare sommaren för dom hade inte släppt ut fåren än.

I söndags kom N hem igen så nu är det som vanligt igen, det var kul att vara med tjejerna helt själv men det är skönt när han är hemma igen.



RSS 2.0