26 februari 2012

Fyllde mitt lilla hjärta 1 år!!! Tänk att tiden går så fort. Det känns som igår jag var sjukt frustrerad över att ha gått 10 dagar över tiden och de dagarna var verkligen de längsta i mitt liv. Sen kom hon, värkarna startade 21.30 precis efter vi hade hällt upp allt godis i skålarna och satt oss tillrätta i soffan, en fredag kväll. Skyndade att ringa syster som fick komma hit och passa Nova. Sen körde vi fort in till stan, kändes flera gånger som jag skulle få henne i bilen men så blev det som tur var inte.  02.22 kom vårt andra lilla hjärta till världen, den 26 februari 2011. Längd 51 cm och vägde 3305 gram.

Mira bara någon minut gammal.

Ett år senare...
Vi firade Mira på morgonen med paket,  som Nova var snabb med att hjälpa till att öppna.
Sen fortsatte förberedelser inför kalaset med både min sida och Nickes sida samtidigt. Vi lyckades duka ett lång bord för alla 21 personer som kom för att gratulera Mira.

Gott med tårta

Beställde en tårta av en kompis och det är verkligen den finaste tårtan jag har sett och
god var den oxå!!



En riktigt glad 1 åring!!!

Idag är Mira en liten tjej på ca 8 kg och är 74 cm lång.
Hon säger Mamma, Pappa och hej.
Hon står stadigt och tar ett steg men kommer nog snart att våga ta några fler steg.
Hon är en glad tjej som är väldigt smidig och klättrar gärna.
Kramar alla på gott och ont, små barn är inte så förtjust i hennes tvångskramar
men vi andra är väldigt glada över detta =)
Det bästa hon vet är att sitta i knät och sin syster!


Äntligen..

Gör ett snabbt inlägg, då jag egentligen är så trött att mina ögon går i kors. Det är nog en kombination av att lilla Mira tycker man ska börja kicka igång mamma vid 4 genom att snurra runt i sängen och inte komma till ro förrän runt kl 07, sen slumrade vi till lite. Några timmar senare anlände min älskade och bästa vän Sara med sina barn och alla lekte hur bra som helst. Till och med Mira kunde vara lite med Ellen utan att tvångskrama henne hela tiden, det bästa som Mira vet och det hon gärna gör hela tiden. Kvällen avslutades med att jag stressade iväg på min 3:e visning för veckan och säsongen och det går riktigt bra. Jag är imponerad av mig själv som egentligen inte är så förtjust i att prata inför folk fixar det faktiskt helt okej. Och jag fick en känsla av tjejerna idag att jag är en helt okej för säljare som inte prackar på folk att köpa, jag gillar mest att ge tips och idéer. Visningarna går som sagt bra dock måste jag nog göra nåt åt min rygg, det är ganska tungt att släpa 45 kg kläder och stänger och väskor överallt. Kanske ska unna mig en massage? Nån som har nåt tips om någon som är bra?

I detta inlägg skulle jag mesta berätta för er (som följer med här) att banken idag meddelade att vi FÅR tillbaka våra pengar som vi hade betalat för Spanair biljetterna!!!! Det är en sån lättnad! Det kan vara bra att veta att denna försäkring finns om man betalar med Visa eller Mastercard.

Nä nu ska jag krypa ner och hoppas på att Miris tänker sova bättre inatt. Go´natt och sov så gott!

Kickoff för POMPdeLUX

Då har man landat hemma igen efter en hätftig helg i Köpenhamn på kickoff för POMPdeLUX.
Samåkte med två tjejer som jag inte hade träffat innan, en tjej från Torslanda i Göteborg och en tjej från Falkenberg, denna tjejen fick jag även dela rum med senare. Dagen var fullspeckad med information om hur man ska gå till väga för att bli en så bra säljare som möjligt. Det blev 1000 och 1 frågor men jag tror att det kommer att lösa sig när det väl sätter igång. Efter all info fick vi se en underbar modeshow med barn som dansade och visade alla fina kläder. Tänkte visa er lite bilder dock är det inte jätte lätt att ta bilder när dom hela tiden rör sig men ni kanske kan se lite av hur fina kläderna är? =)
På kvällen var det mat och fest och jag hade super trevligt och vi avslutade vår kväll uppe i Skybaren!







Så nu är man hemma och har förberett inför morgondagen när några från mammagruppen kommer hit så jag kan testa att hålla en visning för dem. Det ska bli spännade. Fortsätter att berätta för er hur det gick lite senare.
Ha en skön söndag!

Alla hjärtans dag!

Dagen startade Perfekt med en överraskning i form av ett litet paket och ett handskrivet kort från min underbara familj.
Denna fina parfym låg i presenten, jag måste ha gjort nåt bra som förtjänade den =) Och självklart tyckte jag att jag skulle passa på att passa upp min familj oxå. Mannen fick varma inneskor (som han hade önskat sig) och Novisen fick en ny pulka då den gamla gick sönder och en sjal för hon vill ju vara likadan som mamma =) Lillsnuttan fick ingen present i år men mycket kärlek och mat för det älskar hon =) Hon själv har delat ut pussar till mig och sin pappa, hon är verkligen så mysig just nu, att jag bara vill stanna tiden!

Jag vet att man kanske inte ska uppmärksamma såna här dagar då det består av att köpa massa men visst är det så att det känns lite extra när man får lite uppskattning??? Det tycker iaf jag!



Jag ville bara kika in och önska er en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag. Ge vänner och bekanta en extra kram eller något annat fint, för lite extra uppskattning i vardagen mår vi alla bra av. ♥

Fredag

Har haft en bra dag på jobbet idag men många härliga ungar och mina goa kollegor. Var så skönt att komma hemifrån lite efter att ha varit instängd hela veckan. Men hur häftigt är det inte att komma hem till sin egna lilla familj även om min stora tjej forfarande är väldigt matt. Mira börjar jag verkligen att känna igen nu men Nova hade inte mycket feber idag men jag fick med mig båda två till affären. N åkte vagn hela tiden och väl hemma åt hon en bit på tacosen sen ville hon gå och lägga sig, slockade helt färdig 19.10. Hann inte ens äta fredagsmyset, men det sparar vi till imorgon när hela familjen är samlad igen. Nicke är ute med jobbet och båda tjejerna sover så jag myser till en tänd brasa i kaminen och ska se några avsnitt av min nya favorit serie Up all night. Det går på 3:an på lördagar.
Klicka på länken:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0p0bjOamHoQ


Idag anlände hela kollektionen från POMPdeLUX, så imorgon kommer jag att ha att göra med att galga alla 250 plaggen men det ska bli väldigt kul oxå. Så är du nyfiken på hur kollektionen ser ut, gå ut på www.pompdelux.se hemsida så finns den där =)

Go´kväll!


Influensa?

Det är nog det vi har fått allihop, Novas feber går upp och ner och Mira har ju som sagt vart helt matt idag.
Men i all denna sjuka kom det något som gjorde Nova lite glad idag iaf, hon är helt makalös när det gäller mössor. En mössa hade vi glömt och då fick hon en av mina men alla mössor bara glider upp på henne och sitter inte över öronen. Så jag beställde en ny mössa från en sida jag måste rekommendera! www.madeforkids.se Om jag förstod rätt har dom alltid fraktfritt och det lockar verkligen mig om jag ska beställa på nätet.

Lånad bild från www.madeforkids.se
Riktigt fin mössa med fleece vid öronen, Nova blev väldigt glad. Isbjörn of sweden är ett nytt favorit märke för mig.

Hjälp?!

Mira har varit helt otröstlig idag och har bara velat bli buren. Men hon har verkligen skrikit sen hon gick upp, är det någon som vet om man kan bli allergisk eller få ont eller nåt av den här kortisonen som hon får inhalera? Läste på medicinen att det är emot inflammation i luftrören och borde inte ge biverkningar när det är en korttidsbehandling? Det är det enda vi kan komma på eller att hon kanske precis som jag och Nicke har huvudvärk?? Efter lite alvedon slocknade hon tillslut helt utmattad. När ska detta vända??? Vi är fortfarande hemma hela familjen, känns som vi har en skit lång helg men vi inte gör något vettigt alls och kommer inte utanför dörren.

Vore jätte glad om skulle vilja ge nåt tips på vad vi ska göra?

Sjukstuga

Dagen igår började med att jag vaknade av att Nickes telefon ringde hela tiden, det var hans samåkningsbil som undrade vart han hade tagit vägen. Han hade bestämt sig för att vara hemma för han var dunder förkyld eller som jag kallar det, en manlig förkylning =)
Åkte med Nova till förskolan fortsatte vidare till Tvååkers vårdcentral, jag har ju sedan tidigare märkt att man inte ska till vårdcentraler eller liknade på måndagar men jag nu hade tröttna på att se Mira ha det så jobbigt när hon hostar. Väntade i 1 tim och 10 min innan vi fick komma in, det positiva av det är att då hade hon tröttnat och visade inte upp sin spralliga sida som hon gärna gör när hon borde visa hur sjuk hon är. Så hon gnällnde och var allmänt matt när vi kom in till doktorn, så han tyckte riktigt synd om henne. Det visade sig vara ett virus så vi fick en till grej som hon kunde inhalera som innehöll kortison, så nu inhalerar hon två olika saker. Men hon börjar tycka det är helt okej, så hon ska nog bli bra snart. Det tar så himla mycket på denna lilla tjej bara så nu vill jag se henne frisk och glad igen. Väl hemma somnade hon och jag lämnde henne hemma hos Nicke, gick för att hämta min stora tjej och tänkte att vi kunde ha lite mysigt bara hon och jag. Men hon hade inte varit sig själv på förskolan utan hade somnat till så väl hemma visade sig att hon hade fått feber.
Så just nu sover Nova i soffan och Mira i spjälsängen, stackars barn. Det är jobbigt att se dom så hängiga men det är skönt att det inte är nåt allvarligare.
Helgen var lugn och vi gjorde inte jätte mycket men på lördagen tog vi oss ner till Skällingesjön och Nova fick testa på att åka skridskor. Hon tyckte detta var roligt även om hon blev lite frustrerad över att hon inte kunde åka som pappa.



Följetongen på vår resa fortsätter, det känns som det inte är meningen att vi ska komma iväg till spanien.
Bokade om biljetterna i förrgår och pengarna drogs direkt. Skönt nu kan det inte krångla mer, tänkte vi!
Joho det kunde det visst! Fick ett mail igår där det stod att resan inte längre finns men om vi ringer inom 24 timmar kan dom ändå ordna biljetter men vi får betala till 2200 kr! Fattar inte att det kan funka så här men nu är det iaf inbetalt oxå och nu håller vi tummarna för att inget mer händer.

Uppdatering: Med tårarna i halsen skriver jag att kunde det tydligen bli lite mer oflyt. Biljetterna hade nu ökat ännu mer alltså från att resan skulle kostat 8000 kr så är den nu uppe i 9500 kr. Och Nicke ringde banken för att kolla om vi oxå får tillbaka våra pengar snart men det skulle tydligen ta månader innan vi ens kunde få svar på om vi får tillbaka pengarna. Min syster hade betalat med mastercard och dom hade bättre försäkringar än Visa!

Nu ska jag ta hand om Gnällis som sitter här i jämte, ha en fortsatt bra tisdag!
Kram

Mira? Nova?

Igår var min lilla tjej på 1 års kontroll en månad för tidigt, det var någon som hade sett fel i pappret . Hon fick vägt sig igen och hon hade gått upp 2 hg på en vecka! Duktiga lilla tjej men inte så konstigt egentligen för efter att hon har varit sjuk har hon stoppat allt i munnen och det har nästan varit som om hon aldrig blir riktigt mätt.
Hon fick också vaccinerat sig och detta resulterade ju givetvis i att hon fick feber inatt. Hon blev som en liten kamin, så jag hade henne på ena sida och Nova som ligger som en klängapa på andra sidan. Hon har varit mammasjuk nu ett tag. Det går lite upp och ner det där men just nu är jag mest popis, på gott och på ont =)
Nova somnar mestadels i sin säng men kommer över på natten, vi tycker båda två att detta är helt okej för att vi trivs med att ha barnen i sängen (oftast). Inatt var det ju dock inte lika mysigt när båda måste ligga på mig men enligt mina föräldrar får man ta till vara på så länge dom vill vara nära för sånt går fort över =)

Fick idag ett mail om de populäste namnen på barn just nu och fick även med en förklaring på namnen. Jag har aldrig kollat upp vad mina barns namn har för betydelse och det var ju lite roligt att läsa:

Nova: "Nova betyder "ny" på latin.
En nova kallas en stjärna, vanligtvis en vit dvärg, som under en period ökar sin ljusstyrka kraftigt. Därför kan man säga att namnet nova betyder ny stjärna".


Mira: "Mira är ett grekiskt, hebreiskt, slaviskt, latinskt och indiskt namn. Mira kommer från latin och betyder "häpnadsväckande, beundransvärd". Men Mira är även ett indiskt namn, med betydelsen "hav, ocean" på sanskrit eller "framgångsrik". Mira var en 1500-tals prinsessa i Indien som ägnade sitt liv åt Krishna.Det finns också en så kallad röd variabel stjärna i stjärnbilden valfisken som heter Mira".

Det jag visste sedan tidigare är att båda namnen är stjärnor.

Kan inte riktigt låta bli att gå tillbaka och kolla på bilder när Nova var lika liten som Mira. Och nu tycker till och med jag att dom börjar bli lite lika varandra.

Nova 11 mån och min syster

Nova 11 månader, första gången på pottan

Mira 10 mån och min syster

Det händer lite på några år... Shit vad det går fort..

Frågade Nova vem tjejen på bilden var och gissade Mira på allihop =)

Idag fick min systers familj besked om att det får tillbaka pengarna på sina flygbiljetter, så himla skönt! Så nu håller vi tummarna för att vi oxå kommer att få det!

Kram

RSS 2.0