Kontraster

Lillis vaknade med feber idag, så det blir en lugn dag idag.
Dock blir ju en 4 årig lätt rastlös med en bakis pappa och en sjuk lillasyster, så vi tog en sväng på
barnloppis.  Är egentligen inte så mycket för att handla på loppis men vi kom därifrån med en helt ny tunika från Blingo för 80kr till Nova och en tröja till Mira från p.o.p för 45 kr, helt okej fynd tycker jag.

En väldigt sprallig 4 åring. Kläderna är fynden från kungsmässan, kornblå byxor från Zara och piké tröja från Lindex.

En inte fullt så pigg lillasyster...

Jag har testat att stå på loppis men tycker inte riktigt det är värt det, men jag funderar på att ha en bloppis (jag lägger ut kläderna här och ni lägger en kommentar om ni är intresserade av att köpa det). Nån som är sugen på det?? Tror att jag har ganska fina saker eftersom jag tröttnar snabbt på barnkläder =)

Började detta inlägget men blev avbruten av att det ringer på mobilen och min första tanke var, shit jag har helt glömt bort att jag skulle vara iväg på avslutning för ledarna på gymnastiken. Men det löste sig bra, jag satt en stund och tittade på när mina "kollegor" körde ett cirkelträningspass, såg sjukt kul ut! Har själv nu stora planer på att ta tag i träningen. Vi avslutade kvällen med en väldigt god grillbuffé på SuperBowl, det var verkligen jätte god. Tål att testas helt klart!


Hoppas ingen tar illa upp för dessa bilderna, men måste ju visa hur roligt det ser ut att vara.

Jag blev också avtackad som ledare, jag bestämde mig för ett tag sen att det blir för mycket till hösten att även leda barngympa. Jag fick ett jätte fint armband, som jag blev verkligen jätte glad för!! Har tyvärr ingen bra bild på det.

För övrigt i helgen har jag packat ner POMPdeLUX i lådor, det är sista dagen på kollektionen idag. Känns lite märkligt att skicka iväg kläderna samtidigt som det känns skönt på nåt sätt. Kan fortfarande inte bestämma mig om jag ska fortsätta men jag återkommer med ett besked när jag vet =)

Tack för idag, slut för idag!

Helt slut

Vilken dag vi har haft idag. Nicke skulle iväg på 30 års firande idag och jag kände att jag inte bara ville vara hemma. Lägligt ringde syster o undrade om vi inte kunde åka till Kungsmässan, perfekt tänkte jag. Men 3 bajsblöjor och ett par kissbyxor senare var jag helt slut som mamma..  Men höll ändå humöret uppe och tjejerna var nog nöjda med dagen. Och hör och häpna jag köpte både jacka och sandaler till mig själv!!! Köper inte längre mycket till mig själv men den senaste månaden har jag faktiskt hittat lite till mig själv. Så nu är jag redo för våren!!

Jobbade igår och vi hade många barn som var frånvarande igår då det gick mycket sjukdomar. Jag själv brukar "aldrig" åka på nåt men tyvärr tror jag att jag tog med det hem för i eftermiddags blev lillis sjuk. Jag håller tummarna för att det inte är nåt långvarigt nu när vi är lediga många dagar tillsammans.

Återkommer imorgon på bilder på kläderna jag har köpt och så får ni tycka till om jag kan ha klänningen jag köpte på det stundade bröllopet vi ska på.

Hotell Gästis

Vilken dag jag och mannen hade i lördags. Lämnade tjejerna hos mor och dit kom även svärfar och Marianne och passade dem. Så tjejerna var hur nöjda som helst att få total uppmärksamhet! Lite annorlunda variant av barnpassning med det fungerade utmärkt. De tycker både vi och tjejerna att vi kan göra om =)
Jag och Nicke började iaf dagen på stan med en lunch på Grappa och fortsatte med att strosa lite i affärer och avrundade med en go´fika på Espresso House. Jag har svårt att släppa att jag var utan barn men väl efter nån timma var det riktigt mysigt att bara vara med mannen i mitt liv. Vi checkade in på Hotell Gästis (hotellet som de pratar om i Svenska miljonärer på Kanal 5, klicka på länken för att kolla in det annorlunda hotellet) och vi badade i Leninbadet. Efter att ha bastat och badat är man lagom mör i kroppen så det blev inte så sent men en cider i baren och efter kvällsbuffén somnade vi väldigt gott och vaknade givetvis redan kl 7. Utvilade intog vi en härlig frukost. När vi  kom för att hämta tjejerna skrattade alla 4 barnvakterna om allt de hade fått göra, Nova bestämde givetvis hur allt skulle gå till och Mira hängde med. Vad kommer det bli av dessa damer, deras föräldrar kommer garanterat få vara orolig både en och två gånger i sitt liv iaf =) Väl hemma blev det en del hemmafix och sen var den helgen över. Hela familjen är iaf helnöjda, mer sånt här!!

Lenin badet

Dagen igår bestod av att jag mötte upp min vän Emelie som var på besök i Varberg. Hade önskat att de väljer att flytta hit, hur kul det än är att träffas över en fika så hade det varit så mysigt att ha henne och Ella på närmare håll. Så Emelie säg nu till Christian att det blir Varberg, för jag vill ha er här!! =)

Lånad bild av Emelies lilla Ella.

Nu ska jag sova lite så jag är pigg och glad till mitt sista Öppna hus för POMPdeLUX, sen skickas kläderna tillbaka.
Sov så gott!

En stor sten föll från mina axlar..

Idag sprang jag på Rektorn på Novas förskola. Vi har i flera veckor gått och oroat oss för att vi fick som besked att det såg mörkt ut för Mira att få plats på förskolan i Skällinge, utan vi skulle istället behöva köra henne in till stan. Hur kan man som ansvarig för att delegera förskoleplatserna berätta för föräldrarna att ni får förmodligen kommer få köra 4 mil varje dag med 1! barn för att få barnomsorg till henne, när man i själva verker inte vet säkert?!(Jag jobbar i Skällinge och Nicke samåker till Ringhals, så det hade blivit ett jätte problem) Han svarade mig idag att det har hänt lite i kön och att när de började kolla upp om alla ville ha sin plats så var det inte riktigt så. Så det han kunde meddela mig idag var att det lägsta vi behöver köra är till Rolfstorp (5 km enkel väg). Men det slutgiltiga beskedet kommer om senast 1 månad. Så en stor sten föll från mina axlar när jag nu förmodligen kommer kunna arbeta som jag hade tänkt. Hade ju jätte gärna varit hemma med tjejerna längre men tyvärr ger det ju inga pengar. Så fortsättning följer vart Mira hamnar tillslut...  Håll tummarna för oss att hon slutligen hamnar i Skällinge.

Helgaktiviteter

Helgen har bjudit på Ungdoms SM i brottning, min systerson var med där och var jätte duktig men i mina ögon hade han lite otur. Han fick först möta en motståndare som var hans hårdaste konkurrent. Så han förlorade båda sina matcher. Det är kul att titta på något sådant när man känner någon som är med, man får lite adrenalin av att heja på. Dock är det en väldigt tuff sport och i första matchen (heter det så i brottning?) var det en kille vars knä hoppade ur led. Det såg sjukt äckligt ut och Nova som var helt säker på sen förra tävlingen vi var på att hon skulle börja med brottning har nu ändrat sig. Till hennes mammas stora lättnad, jag hade aldrig fixat att sitta och titta på när mina barn "åker på stryk". Hon ville hålla på med dans istället, vi får se hur länge hon är i dom tankarna.

På eftermiddagen ringde några vänner till oss och bjöd in sig själva på årets första grillning (för vår del). Det är bra med såna vänner som vet efter att ha umgåtts med oss i några år att man får gärna bjuda in sig själva. Och dom ringer inte längre Nicke och frågar eftersom han aldrig kan ge något svar. Det var riktigt gott och nu är det bara att fortsätta med grillsäsongen, vi får bara hoppas det kommer lite värme snart!

Idag hade jag och tjejerna en mys förmiddag, vi grejade lite alla 3 på var sitt håll. Pappan i huset var på jakt efter en gräsklippare, han hade hittat på blocket. Så nu är "vi med gräsklippare" =) Har innan lånat svågerns åkergräsklippare men dom har ingen uppsamlare så man får räffsa en del efteråt så nu blev det en Klippo Excellent. Om jag nu kommer få köra den, så kan jag ju ha den lite som träning eftersom jag verkligen inte rör mig just nu. Måste verkligen göra nåt åt det.


POMPdeLUX
Nu har jag bara 2 veckor kvar med kollektionen från POMPdeLUX, var på min näst sista visning ikväll. Har en visning till hemma hos en tjej sen ska jag ha ett avslutande Öppet Hus med lite erbjudanden. Det har verkligen varit roligare än jag trodde det skulle vara att vara säljare. Så mycket trevliga människor man träffar och det är verkligen inte svårt att sälja nåt man själv älskar. Jag skämtar inte om jag säger att jag nog själv skulle kunna köpa en tredjedel av alla kläderna till tjejerna utan problem.
Men hur roligt det än är, så är det ju alltid skönt när det nåt som slutar som tar en hel del tid. Jag har inte bestämt mig hur jag kommer att göra till hösten, är väldigt sugen på att fortsätta men det beror lite på hur mycket jag ska jobba på mitt jobb.

Min POMPdeLUX tjej

Avslutar med en fråga Nova frågade Nicke innan hon somnade (många tankar i denna lilla tjej)
"Pappa vad har man dessa håren till?? (ögonbrynen)"
En mycket bra fråga, någon som vet varför man har dom?

Det är inte alltid man vill vara stor. Nova skojade om att hon skulle sova i Miras
säng men hon somnade på riktigt...

Vi hörs snart igen!

Novas födelsedag, 10 april

Dagen började med skönsång från mig och Nicke (vet inte om det var så vackert, men Nova blev glad). Nova fick en sparkcykel som hon länge har pratat om, så hon startade morgonen med att köra cirklar i hallen (pappa sa att man bara får köra där). Sen iväg till förskolan, hade tänkt att hon skulle vara ledig idag men som 4 åring är det väldigt viktigt att bli firad på förskolan oxå och få bjuda på glass!!

Kommentarerna jag fick i morse av min nyblivna 4 åring:
Mamma, jag kan borsta (tänderna) själv nu, för jag är så stor nu mamma.

Jag: Nu har du fått många fina paket Nova, finns det nåt mer du önskar dig eller har du fått allt?
Nova: Jag har fått allt jag önskar mig. =)


Så jag och Mira stack iväg för att lämna tillbaka Barbiedockan vi hade köpt, hon hann ju få 5 stycken innan vi gav vår så jag bytte den till nåt annat istället. Dock följde det ju med fler saker i vagnen hem än bara presenten till Nova men för att vara ösregn ute och påsklov så var det väldigt lite folk på Gekås, så jag passade på att köpa lite bra-ha saker oxå. Hade så bråttom in i bilen i regnet att jag glömde sulorna jag hade köpt till Novas skor, blir sååå trött på mig själv... Det är väl "småbarnföräldrarsymptom" tror jag för jag tror inte jag kan skylla på amningssymptom längre =)

Kvällen avslutades med Novas önskemiddag, spagetti och köttfärssås och så kom favoriterna Jonas och Eddie hit och lekte.  Så dagen blev nog väldigt bra för vår lilla 4 åring.

En Dagens Nova: POMPdeLUX chinos och undertröja och Molo tunika.

Födelsedagsfirande

Då var nästan påskhelgen slut, men vi har hunnit med en hel del. Fick höra att detta tydligen var en helg man skulle ta det lugnt men jag tyckte tvärtom. Nicke har ju varit ledig sen i torsdags och då tyckte jag att vi gör det mesta denna helgen när han är ledig så många dagar. Rätt eller fel?? Funkar bra för oss. Så torsdagen bestod av förberedelse inför kalaset med släkten för Nova.

Kalaset gick bra med lunch och sen tårta. Till lunch bjöd vi på tacopaj med pastasallad,tatziki och vitlöksbröd.
Och även Nova fick en speciall beställd tårta. Vill ni se fler fina tårtor eller kolla in Novas tårta kolla in här.
Nova var mycket nöjd när hon räknade alla som hade kommit för att gratulera BARA henne =)
Tänk vad stort det är att fylla år när man blir hela 4! år. Vart har dom åren tagit vägen???


Nova några minuter....

6 månader   

1 år

2 år

3 år

4 år

Det är riktigt kul med alla paket!!!

Nova fick en ny bilstol i födelsedagspresent och är helt klart en av det bästa presenterna hon har fått, då det visar på att hon är så stor så hon får åka framåt i bilen =) Dagen till ära fick hon ett helt set med kläder från POMPdeLUX (såklart =) Det är även lilltjejen kläd i =)

Novas speciella tårta. Hon har valt helt själv, hon sa smurfarna och så vill jag ha den i lila, svart, rosa, blått, grönt och gult. Kan man få lite glitter oxå mamma? (hjärtanen och fönstrena är det glitter på).

Skulle kunna skriva mycket mer idag känner jag men nu ska här packas godispåsar inför det allra första "riktiga" barnkalaset imorgon. Det var inte helt lätt för stumpan att somna ikväll....

Många påskkramar till er!

Glad Påsk!

Känner att jag skulle kunna skriva om en hel del idag men jag orkar bara inte, ska fortsätta städa lite till inför morgondagens kalas. Så jag tittar bara in och önskar alla en riktigt GLAD PÅSK!!!!


Min lilla påskkärring

Å den "stora" påskkärringen

Nova fick träffa kvastHilda på mitt jobb idag och hon var överlycklig =)

Tummen ur

Har äntligen fått tummen ur och lagt upp några nya annonser på lite av Novas kläder på tradera och en
annons på blocket, hade varit så skönt att kanske få nån slant för grejerna.
Kanske har någon av mina läsare som behöver en knappt använd stereoänk som står här och samlar damm och är i vägen när jag vill möblera =)

Den är köpt på Mio.

Idag var det avslutning för Novas barngympa (där jag är ledare).
Allt gick jätte bra och det känns nästan lite konstigt att jag inte ska leda barnen till hösten, kände att det blir lite mycket med hämtningar och lämningar och jobb. Men självklart ska Nova fortsätta med gympan, har inte riktigt bestämt mig om hon ska gå upp en grupp och att Mira kanske ska gå själv i denna gruppen. Kan kanske vara bra för dom båda två?

Bilden blev lite konstig eftersom jag var tvungen att klippa bort de andra barnen. Och det blev nåt konstigt med texten så den hamnade långt ner... Jaja orkar inte krångla med det mer iaf.

Måste avsluta med att det borde (och det gör det allt som oftast) se ut så här i köket alltid, älskar när min man varit i köket då är det tipp topp!! (hans ord) En av alla saker jag älskar med honom =)

Vi hörs snart igen.  Hör av er om ni är intresserade över stereobänken =)


Dagen efter hela dagen

Idag har det verkligen varit "dagen efter" hela dagen. Var på en jätte trevlig 30 års fest igår i Torpa. Jag slutade dricka i tid, tråkiga Yvonne vet jag att en del tänker men av erfarenhet vet jag vem det är som får ta barnen dagen efter. Oavsett när jag slutade är man ju så sjukt trött idag, kom väl i säng vid 2 och Mira vaknar som vanligt vid 6. Lyckades faktiskt få upp Nicke vid 7 med barnen för att jag ville få sovmorgon. Slumrade nog till en stund men vaknade av att jag förstod på Novas rop att pappa hade somnat och hon ville ha hjälp. Jaja lika bra att gå upp, åt frukost med tjejerna och gick och la mig igen med Mira. Nova ville fortsätta att leka och jag tyckte det var konstigt att jag inte blev störd på en hel timma. Tassade upp och såg att både hon och Nicke sov på soffan, sötisar!

Som sagt sjukt trött hela dagen och försökte motivera mig själv för att åka på visning, vissa dagar är det bara skönt att vara hemma och inte göra nåt. Men så var det inte idag utan jag sprang runt och förberede och åkte in till stan, väl i stan märkte jag att telefonen var avstängd. 11 meddelande, visningen blev flyttad. Det var många som backade ut i sista stund. Det var helt ok för min del bättre att ta det när det är fler folk. Så jag och Jonas åkte en sväng till hajen. Sen hem till familjen och har verkligen inte gjort nåt men avslutade den bra med thaimat och pizza och nu ska jag nog försöka fortsätta med Miras första album. Det måste ju bara bli klart snart.

Det kommer bilder imorgon...

Kram på er!

RSS 2.0