Varmrätten på cykelfesten!

Shit vad det är jobbigt att vara förkyld, känner mig som en snorunge hela tiden...
Men är dock stolt över mig själv ändå eftersom jag lyckades få med mig båda tjejerna till stan redan halv 9.
Och då var jag ingen tjatmorsa som sa "skynda dig" hela tiden =) Mira har ju hunnit bli 3 månader nu så jag börjar så smått att lära mig hur lång tid allt tar. Väl inne i stan lämnade jag barnen utanför frisersalongen till mamma, gott att få sitta själv en stund och bli lite fin. Hann med en sväng på stan, har ju lite ärenden nu inför dopet på söndag. Ska bli jätte kul att ha dop men det ska bli skönt när det över för då börjar planering för allt vi ska packa till Kina!!!??

Har fått många förfrågningar av den goda maten på cykelfesten, så här kommer receptet. Har tyvärr ingen bild=/

Lax glaserad med cashewnötter, vitlök och ljummen potatissallad, 4 port.

Laxen skall bara stekas några minuter i stekpannan. Nötterna får fin färg i ugnen. Stek inte för länge, laxen ska vara saftig och god - skivorna ska smälta i munnen.

4 bitar skinn och benfri lax (á 150g), 2 msk smör, 1 tsk salt, 1 krm nymald svartpeppar

Ljummen potatissallad:

750 g små potatisar, 200 g grön fryst eller färsk sparris, 3-4 salladslökar, 3 msk olivolja, 1 msk honung, 1 msk pressad lime, 2 msk äppelvinäger, 1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar, 1 kruka rucolasallad

Nöttäcke:

50 g cashewnötter, 1-2 vitlöksklyftor, 2 msk rumsvarmt smör, 2 msk sweet chili sauce, 1 tsk rivet limeskal

Tillbehör: Limeklyftor

  1. Potatissallad: Borsta potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen svalna något och skär den sedan i bitar.
  2. Skölj och skär bort den nedersta delen av sparrisen. Är sparrisen färsk så bör den förvällas 2-3 minuter innan den steks i pannan. Stek lök och sparris i ca 1 msk av olivoljan i en stekpanna i 2 minuter. Blanda ner det i potatisen.
  3. Blanda resterande olja, honung, limesaft, vinäger, salt och peppar. Häll det över potatisblandningen och blanda försiktigt. Strö över rucolasallad.
  4. Lax: Sätt ungen på 250 grader. Hetta upp 1-2 msk smör i en stor stekpanna. Salta och peppra laxen. Stek den uppe på spisen 2-3 minuter på var sida, beroende på tjocklek.
  5. Nöttäcke: Hacka nötterna grovt. Skala och hacka vitlöken. Blanda nötter, vitlök, smör, sweet chili och limeskal.
  6. Fördela blandningen på fisken och ställ den högst upp i ugnen 1-2 minuter för att den skall få fin färg. Servera fisken med potatissallad och en klyfta lime.
lycka till!

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0